Curățați camionul de zăpadă și gheață, înainte de a pleca la drum

Curățați camionul și semiremorca de zăpadă și gheață, înainte de a pleca la drum
Poliția germană avertizează șoferii profesioniști să-și curețe camionul și semiremorca de zăpadă și gheață, înainte de a pleca la drum.

Ținând cont că în următoarea perioadă temperaturile vor scădea și mai mult și sunt anunțate ninsori abundente în Germania, dar și în restul Europei, poliția de autostradă din Germania le atrage atenția șoferilor de camion să nu plece la drum fără să curețe camionul și semiremorca de zăpadă și gheață.

Curățați camionul de zăpadă și gheață, înainte de a pleca la drum

În această perioadă zăpada și gheața sunt principalii factori care duc la accidente rutiere, dar nu doar de pe asfalt. Zăpada și gheața căzută de pe mașinile și camioanele aflate în mers este la fel de periculoasă pentru ceilalți participanți la trafic.

Pe acoperișul semiremorcilor cu prelată, în special, după o pauză de câteva ore, se poate aduna apă și zăpadă care se transformă rapid în gheață la temperaturile scăzute.

La plecarea în cursă, în viraje sau la viteze mai mari se pot desprinde bucăți de gheață sau zăpadă, care pun în pericol desfășurarea traficului. Astfel de bucăți scad vizibilitatea, pot avaria mașinile și pot chiar duce la accidente în lanț, dacă șoferul din spate face manevre bruște pentru a le evita.

Conform Codului Rutier din Germania, șoferul este obligat să-și curețe vehiculul de zăpadă și gheață acesta fiind pasibil de amendă sau, în funcție de gravitatea incidentului, poate ajunge chiar la închisoare.

Curățați camionul și semiremorca de zăpadă și gheață, înainte de a pleca la drum

Tocmai pentru a evita asta, numeroase companii oferă în cadrul cursurilor de condus defensiv pentru șoferii de camion și ore de legislație pentru ca aceștia să știe exact ce obligații au, ceea ce este extrem de util, mai ales în perioada de iarnă de exemplu.

VEZI ȘI: Șofer de camion cu atestat ADR fals, prins în Germania

Poliția de autostradă roagă șoferii de camion să nu plece la drum fără să-și curețe camionul, iar pe autostradă să păstreze o distanță ceva mai mare decât de obicei față de vehiculul din față. De asemenea, le recomandă acestora să fie atenți în special pe zonele de accelerare la intrarea pe autostradă pentru că în momentul creșterii vitezei se pot desprinde mai ușor de pe prelata camionului bucăți de zăpadă și gheață.

De asemenea, poliția de autostradă a anunțat că în multe din parcările de pe autostradă șoferii au la dispozitive speciale pe care le pot folosi pentru a-și curăța zăpada de pe camion și remorcă.

Follow #infotrucker