ȘtiriTop News

Cursele de camion Europa-China: cât se plătește și cât durează?

Un șofer din Belarus a dezvăluit toate aspectele importante legate de cursele de camion dintre Europa și China: cât se plătește, cât de des se ajunge acasă și chiar de câte carduri este nevoie.

Mulți șoferi au devenit interesați de cursele de camion dintre Europa și China, din ce în ce mai dese în ultimii ani. Condițiile de lucru sunt dificile, iar câștigurile sunt o necunoscută.

Cursele de camion Europa-China: cât se plătește și cât durează?

Misterul a fost risipit de un șofer din Minsk, angajat la o mare companie din Belarus, într-un interviu pentru revista Avtobiznes. Transportatorul are camioane înregistrate în Belarus, Rusia și Kazahstan, deservind rute între Uniunea Europeană și China.

Șoferul a fost atras de această rută cu o ofertă atractivă: cursele de camion dintre Europa și China urmau să dureze o lună, urmate de o altă lună acasă. Astfel, el ar fi putut să stea cu familia mai mult decât o fac șoferii care lucrează în Comunitatea Europeană.

În ce privește plata, diurna este de 75 de euro pe zi în UE, 55 de euro în fostele republici sovietice și 25 de euro pentru fiecare zi de staționare la granița chineză.

VEZI ȘI: Ce a provocat criza de șoferi de camion din Europa și Marea Britanie?

Din cauza cozilor imense de la granița dintre Rusia și China, condițiile de lucru au devenit tot mai dificile în ultimele luni. Astfel, intervalul de o lună s-a dovedit a fi insuficient pentru a termina traseul.

În ultima perioadă, camioanele au stat și 42 de zile la graniță, iar multe curse au necesitat mai mult de două luni. Astfel, plata a început să fie dominată de diurnele de 25 de euro.

Cursele se fac doar în echipaj. Conform șoferului, în UE și Belarus se circulă legal. Totul se schimbă după ce se trece în Rusia, unde el și colegul său folosesc câte două carduri. Ei trebuie să parcurgă în 4-5 zile aproximativ 5.000 km, pe drumuri dificile, pentru a ajunge la granița cu China.

Din aceeași categorie...

Back to top button