GreenZoneȘtiri

Cursurile de conducere oferite de Scania te învață să planifici și să reduci costurile

Mulți șoferi profesioniști consideră cu după o anumită perioadă de timp nimic nu mai poate fi îmbunătățit, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Spre exemplu, specialiștii Scania au pregătit un curs de conducere care-i învăță pe șoferii de camion să planifice, să reducă costurile și timpul de operare.

Cursurile de conducere oferite de Scania te învață să planifici și să reduci costurile

Mai mult, aceștia vin cu un exemplu din Finlanda, unde cinci șoferi ai firmei Puukuljetus Vesala (prelucrarea lemnuluI) au intrat în cadrul acestui curs.

Iar rezultate obținute nu au cum să nu te pună pe gânduri.

„Marea surpriză a fost timpul petrecut cu motorul pornit. Înainte de training, timpul de ralanti era cuprins între 15 și 18%, dar după cursurile oferite de specialiștii Scania, procentul s-a stabilizat undeva la 5-7%”, a declarat Jarkko Vesala.

De asemenea, cursurile pregătite de Scania te vor învăța să planifici, dar și să conduci cu o viteză optimă astfel încât timpul și consumul de carburant să fie influențate doar pozitiv (consum mult mai mic de carburant și o creștere a timpului de lucru cu procente extrem de reduse).

VEZI ȘI: MAN a început testele de drum cu camioanele electrice

În primă fază, cursul se desfășoară la centrul Scania. Șoferii își arată abilitățile în ceea ce privește condusul, apoi intră într-o sesiune teoretică, iar după aceea pun în practică ce au învățat. Timp de un an, fiecare șofer din cadrul firmei lui Jarkko Vesala a primit un trainer personal cu care se consultă de 2 ori pe lună.

„Orice șofer poate să conducă bine pentru o zi, dar un șofer cu adevărat bun va avea performanțe înalte lună după lună”, a completat Jarkko Vesala.

Din aceeași categorie...

Back to top button