Curtea Europeană de Justiție a anulat decizia de blocare a fuziunii UPS – TNT

Tehnologia care-i permite lui UPS reîncărcarea simultană a flotei de vehicule electrice
La începutul acestui an, Curtea Europeană de Justiție a anulat decizia Comisiei Europene prin care societatea americană United Parces Service (UPS) dorea preluarea companiei olandeze TNT Express.

Conform unui document publicat de Reuters, instanța a invocat o eroare de procedură. Noua decizie îi va permite companiei UPS să acționeze în instanță autoritatea de reglamentare din cadrul Uniunii Europene și să solicite despăgubiri.

Curtea Europeană de Justiție a anulat decizia de blocare a fuziunii UPS - TNT

Conform acelorași surse, americanii vor cere despăgubiri de 1.74 miliarde de euro.

VEZI ȘI: 5 sfaturi utile de întreținere pentru semiremorca STAS cu podea mobilă

În urma deciziei din 2013 (cea care a blocat preluarea TNT de către UPS), trei ani mai târziu, rivalul FedEx a cumpărat TNT pentru suma de 4.4 miliarde de euro. În acel moment, achiziția a fost aprobată de Comisia Europeană.

Prima ofertă făcută de americani a fost de 9 euro/acțiune, însă din anumite motive, americanii au fost nevoiți să crească valoarea până la 9.5 euro/acțiune. În acel moment, total ofertei se ridica la 5.2 miliarde de euro. Cu toate acestea, Comisia Europeană a refuzat achiziția în acel moment.

Mai mult decât atât, UPS a fost nevoită să plătească 200 de milioane de euro despăgubiri celor de la TNT pentru ieșirea din afacere.

Follow #infotrucker