Știri

Curtea UE menține amenda primită de Scania în cazul Cartelul Camioanelor

Curtea Generală a UE a respins apelul Scania la decizia Comisiei Europene de a amenda producătorul cu 880 de milioane de euro, pentru participarea în Cartelul Camioanelor.

În anul 2017, CE a amendat Scania cu 880 de milioane de euro pentru participarea, alături de ceilalți mari producători europeni, la un cartel. Aceștia au fost acuzați că, în perioada 1997-2011, au făcut înțelegeri privind prețul camioanelor.

Curtea UE menține amenda primită de Scania în cazul Cartelul Camioanelor

Scania a primit cea mai mare amendă, spre deosebire de Volvo Group, IVECO, DAF și Mercedes, care și-au recunoscut vina și au plătit amenzi cumulate de 2,93 miliarde de euro. Singurii care au scăpat de amendă au fost cei de la MAN, care au dezvăluit înțelegerea.

Suedezii nu au recunoscut niciodată că au participat la astfel de înțelegeri și au contestat amenda. Răspunsul a venit ieri, când CJUE a respins apelul Scania, menținând amenda primită în cazul Cartelul Camioanelor.

VEZI ȘI: Noile motoare Scania Super: până la 560 CP și consum mai mic cu până la 8%

Potrivit deciziei da la Curtea Generală a UE, procedura disciplinară a Comisiei Europene împotriva Scania a fost corectă, dovezile prezentate au fost suficiente, iar vinovăția companiei a fost dovedită.

Procesul este însă departe de a se termina, deoarece Scania mai poate contesta încă decizia la Curtea de Justiție a UE (CJUE).

Din aceeași categorie...

Back to top button