Stiai ca

Cutiile de viteze manuale dispar de pe camioanele noi, de la 1 iulie 2024

Cutiile de viteze manuale dispar de pe camioanele noi de la 1 iulie 2024, din cauza noului Regulament de Siguranță din UE.

Camioanele noi vor fi supuse în curând unui nou regulament de siguranță (GSR). Acesta prevede ca vehiculele de marfă înmatriculate după 1 iulie 2024 să dispună în standard de anumite sisteme de siguranță noi. Rând pe rând, producătorii de camioane europeni au anunțat alinierea la noul regulament.

Cutiile de viteze manuale dispar de pe camioanele noi, de la 1 iulie 2024

Dar se pare că GSR are un aspect scăpat din vedere până acum: preferă utilizarea de transmisii automate și automatizate la camioane, în dauna celor manuale.

Deja, producători de camioane precum DAF și Renault au renunțat complet la cutiile manuale pentru noile generații de camioane. Pentru alți producători, în țările în care aceste statistici sunt disponibile, vânzările de camioane cu transmisii manuale înseamnă doar câteva unități și procente infime.

VEZI ȘI: Volvo Trucks lansează noi sisteme de siguranță (VIDEO)

Transmisiile manuale au dispărut practic complet din operațiunile pe distanțe lungi, ele fiind în continuare preferate de unii șoferi la aplicațiile specializate. Unul dintre acești producători de camioane specializate, Tatra, a anunțat recent că renunță și el la cutiile manuale, din cauza noului regulament de siguranță.

”După 1 iulie 2024, cutiile de viteze manuale nu vor mai fi oferite în gama Tatra Phoenix Euro 6. După acea dată ne vom echipa camioanele doar cu transmisii automatizate sau complet automate”, a declarat Daniel Otáhal, Director de Vânzări al Tatra Trucks.

Deși finalul vânzărilor de transmisii manuale poate părea pentru unii clienți ca o limitare a gamei de produse, Tatra dă asigurări că transmisiile automatizate și automate moderne au numeroase avantaje, în special în operațiunile pe terenuri dificile.

Din aceeași categorie...

Back to top button