EconomicTop News

DACHSER a achiziționat compania suedeză de logistică alimentară Frigoscandia

Achiziția Frigoscandia, consolidează poziția DACHSER printre cei mai importanți furnizori de logistică alimentară din Europa.

DACHSER a achiziționat compania suedeză de logistică alimentară Frigoscandia de la Mutares SE & Co.KGaA, tranzacția urmând să se finalizeze în primul trimestru al anului 2024.

Frigoscandia, cu sediul central în Helsingborg, Suedia, este principalul furnizor de logistică cu temperatură controlată și congelare pe piața nordică. Cu un volum de vânzări de aproximativ 300 de milioane de euro în 2022, Frigoscandia are aproximativ 1.300 de angajați, în principal pe piața sa principală, Suedia.

Compania de logistică alimentară cu tradiție, fondată în 1948, este activă și în Norvegia, Finlanda, Danemarca și Olanda. Frigoscandia dispune de o rețea strânsă și eficientă pentru distribuția de alimente cu temperatură controlată (între +2 și +7 grade Celsius) și congelate (sub -18 grade Celsius).

VEZI ȘI: Deutsche Bahn începe procesul de vânzare a DB Schenker

Compania suedeză oferă servicii în trei domenii de activitate: transport național (Suedia) cu o flotă proprie de 260 de camioane, plus aproximativ 240 de camioane de la companii partenere, transport internațional de alimente către 51 de țări, pe cale rutieră, aeriană și maritimă, respectiv depozitarea în 12 facilități logistice în Suedia și trei în Norvegia, concepute pentru depozitarea produselor alimentare.

DACHSER a achiziționat compania suedeză de logistică alimentară Frigoscandia

Frigoscandia este partener în European Food Network din 2019, care acoperă 34 de țări din Europa sub conducerea de sistem a DACHSER. Apartenența la această rețea de furnizori de logistică alimentară de profil înalt subliniază calitatea ridicată pe care Frigoscandia o poate oferi clienților săi pe piețele nordice de importanță strategică.

Achiziția Frigoscandia nu are niciun impact asupra European Food Network. Acest lucru este valabil în special pentru Danemarca, care va continua să fie acoperită de partenerul stabilit H.P. Therkelsen. Configurația din Olanda cu Müller Fresh Food Logistics, care a fost achiziționată de DACHSER în ianuarie 2023, va rămâne, de asemenea, neschimbată deocamdată.

Odată finalizată achiziția, Frigoscandia va fi complet integrată în rețeaua DACHSER Food Logistics, care nu este încă reprezentată cu structuri proprii în Suedia, Finlanda și Norvegia. Din acest motiv, achiziția nu va duce la crearea unor structuri duplicate acolo. Toți angajații de la Frigoscandia AB vor fi preluați de DACHSER după finalizarea achiziției.

Prezența DACHSER în Europa de Nord a fost consolidată

DACHSER este reprezentată în regiunea nordică din 2005 cu linia sa de afaceri pentru transportul și depozitarea bunurilor industriale și de consum, DACHSER European Logistics. La aceasta s-a adăugat organizația de transport aerian și maritim de mărfuri. În prezent, DACHSER are un total de 13 sucursale în Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda. Incluzând angajații de la Frigoscandia, DACHSER va avea aproximativ 2.000 de angajați în Europa de Nord.

Din aceeași categorie...

Back to top button