LogisticaTop News

DACHSER deschide un nou centru logistic în Lisabona

Noul centru logistic ale DACHSER, situat în Castanheira do Ribatejo (Vila Franca de Xira), în zona Marii Lisabona, a devenit operațional.

Noul centru logistic al DACHSER, reprezintă o investiție de 13 milioane de euro și va permite companiei internaționale de logistică să își extindă capacitatea de răspuns la nevoile clienților din regiunea Lisabona și din împrejurimi, precum și de pe piața națională și europeană.

DACHSER deschide un nou centru logistic în Lisabona

Cei 150 de angajați care lucrau în fostul sediu al DACHSER de pe platforma Alverca do Ribatejo s-au mutat deja în noul sediu, care a început să fie construit în 2021, urmând aceleași standarde ca și cele mai moderne centre ale companiei din Europa.

Noul centru logistic este situat într-o zonă strategică, permițând o conexiune mai directă cu rețeaua extinsă de transport terestru european a DACHSER.

„Din punct de vedere operațional, din sucursala noastră din Lisabona, asigurăm rute directe și zilnice către Franța (DACHSER Eurohub din Clermont-Ferrand) și Germania (DACHSER Eurohub din Überherrn), precum și către toate provinciile din Spania”, explică Ricardo Carvalho, Branch Manager al sucursalei din Lisabona, care evidențiază, de asemenea, plecările săptămânale către aproape orice punct din Europa, prin intermediul rețelei logistice europene DACHSER.

Suprafață totală de 59.200 de metri pătrați și 65 de platforme de încărcare

Construit pe o suprafață totală de 59.200 de metri pătrați, noul amplasament permite furnizarea de servicii de transport mai rapide și mai eficiente pentru bunuri industriale și de consum. Cu o suprafață dedicată serviciilor de transport de 7.396 de metri pătrați și 65 de platforme de încărcare – care pot fi extinse în viitor cu 3.796 de metri pătrați și încă 40 de platforme de încărcare – centrul logistic este proiectat folosind un model eficient, automatizat în multe moduri.

DACHSER deschide un nou centru logistic în Lisabona

Pentru manipularea și mișcarea mărfurilor în depozit, noua infrastructură este dotată cu tehnologii de ultimă generație pentru operațiuni de cross-docking, printr-un sistem de sortare care permite separarea comenzilor, precum și un sistem automat de transport în lanț al paleților, printre altele.

Accesul camioanelor este complet automatizat

De asemenea, instalația a fost construită cu gândul la optimizarea gestionării vehiculelor. Astfel, accesul camioanelor, pentru încărcare și descărcare, este complet automatizat și funcționează pe baza recunoașterii plăcuțelor de înmatriculare.

Există o zonă de parcare pentru peste 110 vehicule, precum și o zonă de așteptare cu o capacitate de 15 camioane, care permit o așteptare ordonată odată ce vehiculele intră în instalații pentru a-și desfășura operațiunile zilnice. În plus, sucursala dispune de o clădire de birouri cu două etaje, cu o suprafață totală de 1.411 metri pătrați.

Standarde de construcție moderne

Nici atenția acordată sustenabilității nu a fost uitată. Platforma logistică este acoperită cu panouri solare, are o instalație aerotermică pentru alimentarea cu apă caldă, sisteme de iluminat și de aer condiționat cu consum redus și control inteligent pentru a obține o eficiență energetică sporită.

VEZI ȘI: Noua gamă de stivuitoare electrice Linde cu capacități de încărcare între 10 și 18 tone

Planuri de extindere a operațiunilor în Portugalia

Noul centru logistic din Lisabona este al doilea centru logistic construit de la zero de DACHSER în Portugalia – primul a fost Condeixa-a-Nova din Coimbra. Cu șase sucursale în Portugalia în prezent, dintre care cinci dedicate transportului terestru (Porto cu două sucursale, Coimbra, Lisabona și Faro) și una dedicată transportului aerian și maritim (Porto), DACHSER își propune să își extindă operațiunile în această țară.

Conform planului de investiții pe care multinaționala îl are pentru Portugalia, pe termen mediu, este prevăzută deschiderea unui nou centru în Faro, cu o infrastructură modernizată și mai mare decât cele existente, pentru a crește capacitatea de deservire a clienților operatorului logistic din această regiune.

Din aceeași categorie...

Back to top button