GreenZoneTop News

DACHSER comandă 50 de camioane electrice eActros LongHaul

Mercedes-Benz Trucks și DACHSER au semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția a 50 de camioanele electrice eActros LongHaul, model lansat în acest an la IAA.

DACHSER intenționează să utilizeze în Europa camioane eActros LongHaul 6×2, configurate pentru transport de containere interschimbabile, cu o înălțime de stocare de 1.120 mm. Modelul electric, cu o autonomie de aproximativ 500 km cu o încărcare, este programat să intre în producția de serie până în 2024.

DACHSER comandă 50 de camioane electrice eActros LongHaul

”DACHSER este un client valoros și un partener de testare în timpul dezvoltării modelelor de distribuție eActros. Suntem încântați că furnizorul de servicii logistice se va baza în următorul pas pe eActros LongHaul, consolidând strategia noastră de electromobilitate”, a declarat Stina Fagerman, șef de Marketing, Vânzări și Servicii la Mercedes-Benz Trucks.

”Scrisoarea de intenție subliniază angajamentul nostru pentru dezvoltarea și testarea vehiculelor comerciale prietenoase cu mediul. Autonomia mare a lui eActros LongHaul ne va permite să facem transporturi între diverse locații europene fără emisii”, a spus și Alexander Tonn, Chief Operating Officer (COO) Road Logistics la DACHSER.

DACHSER utilizează din 2018 vehicule electrice cu baterii precum FUSO eCanter și eActros. În 11 orașe europene, camioanele și utilitarele electrice realizează toate cursele de la depozit spre centrele urbane. După achiziția camioanelor eActros LongHaul, compania va putea efectua fără emisii locale și călătoriile între depozite.

VEZI ȘI: Test de consum cu Mercedes-Benz eActros, în România

Mercedes-Benz eActros LongHaul va folosi baterii litiu-fier fostat (LFP), caracterizate de o durată de viață mare și o mai mare capacitate utilă. Bateriile vor putea fi încărcate între 20% și 80% din capacitate în mai puțin de 30 de minute, la o stație de încărcare cu putere de aproximativ 1 megawatt.

Cele trei pachete de baterii vor avea o capacitate totală de peste 600 kWh. Cele două motoare electrice vor genera o puete continuă de 400 kW (540 CP) și una de vârf de 600 kW (815 CP). eActros LongHaul va fi disponibil în versiuni cap tractor și rigid.

Din aceeași categorie...

Back to top button