Sustenabilitate

DACHSER utilizează camioane extra-lungi în Spania

Din noiembrie 2021, DACHSER utilizează în operațiuni zilnice două camioane extra-lungi în Spania, pe o rută între Barcelona și Madrid.

Cele două ansambluri extra-lungi sunt formate din două semiremorci standard de 13,60 metri cuplate între ele printr-o axă dolly și remorcate de un cap tractor, această combinație fiind cunoscută și sub numele de Duo Trailer.

DACHSER utilizează camioane extra-lungi în Spania

Un ansamblu are o lungime totală de 32 de metri și poate transporta în sistem de podea dublă până la maximum 134 de europaleți sau o greutate maximă de 44 de tone. Aceste noi unități DACHSER funcționează zilnic alături de alte șapte ansambluri convenționale pe rutele dintre Madrid și Barcelona, pentru a răspunde creșterii cererii de transport experimentată de companie în 2021.

Prin utilizarea celor două camioane extra-lungi, specialistul german în logistică și transport își întărește și promovează angajamentul său pentru un transport eficient și, prin urmare, sustenabil, datorită optimizării spațiului de marfă.

Strategia de protecție a mediului pe termen lung

De altfel, strategia de protecție a mediului pe termen lung a lui DACHSER se bazează pe eficiență, inovație și responsabilitate incluzivă. Inițiativele companiei germane vizează eficiența proceselor logistice, economiile de energie și inovația tehnologică.

VEZI ȘI: Camioanele extra-lungi devin tot mai populare în Europa

Dachser consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a limita emisiile de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele stabilite de Acordul de la Paris, de a menține încălzirea globală sub 2° C, precum și obiectivele de protecție a climei ale Uniunii Europene și ale multor alte țări.

Pentru a face acest lucru, compania colaborează cu clienții și partenerii săi de servicii, de asemenea, dispuși să influențeze în mod activ evoluția logisticii pentru a adopta tehnologii cu emisii scăzute și zero. Angajații sunt implicați îndeaproape în activitățile de protecție a mediului, arătând un angajament față de societate și problemele sociale care depășește propriile interese de afaceri directe ale lui DACHSER.

 

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button