Logistica

DACHSER va face livrări cu vehicule electrice în 11 orașe europene

Până la finalul anului 2022, livrările DACHSER din centrele a cel puțin 11 orașe europene se vor face doar cu camioane, vanuri și biciclete electrice.

Până în prezent, programul DACHSER Emission-Free Delivery a fost implementat în Stuttgart, Freiburg și Oslo. În prezent, se fac pregătirile necesare în Berlin, Munchen, Strasbourg, Paris, Praga, Copenhaga, Madrid și Porto.

DACHSER va face livrări cu vehicule electrice în 11 orașe europene

Programul Emission-Free Delivery presupune că livrările DACHSER din zone definite, în special centrele orașelor și zonele pietonale, se fac standard fără emisii.

Dachser se bazează pe un sistem modular, format din camioane și vanuri electrice, dar și biciclete pentru transport de marfă asistate electric. Bicicletele sunt special proiectate pentru transport de colete și mărfuri paletizate de până la 250 kg.

VEZI ȘI: Alblas a început să opereze curse de camioane între Germania și Vietnam

Sistemul folosește microhub-uri, mici depozite localizate lângă centrele urbane. Acestea sunt aprovizionate cu camioane electrice, iar bicicletele cargo fac mai departe livrările către zonele pietonale. De asemenea, camioanele și vanurile electrice fac livrările urbane care nu sunt adecvate pentru biciclete, din cauza dimensiunilor sau greutății mari.

”Obiectivul DACHSER este de a extinde livrările cu vehicule electrice în cel puțin 11 orașe europene până la finalul lui 2022. Este doar preludiul pentru o serie de măsuri pe care le vom implementa în anii următori, ca parte a strategiei noastre pe termen lung de protejare a mediului”, a explicat Stefan Hohm, Chief Development Officer al Dachser.

DACHSER va face livrări cu vehicule electrice în 11 orașe europene

Din aceeași categorie...

Back to top button