ȘtiriTop News

DAF a primit deja comenzi pentru 1.000 de camioane din noua generație

În mai puțin de o lună de la lansarea oficială, DAF a primit deja peste 1.000 de comenzi de la clienți pentru noile modele de camioane XF, XG și XG+. Producția noilor modele va începe în luna octombrie.

DAF a primit deja comenzi pentru 1.000 de camioane din noua generație

DAF a prezentat noua generație la 9 iunie, acestea fiind primele camioane care beneficiază de noile reguli europene privind dimensiunile și masele. Astfel, noile cabine sunt mai lungi și mai aerodinamice, trecând la un nou nivel în ce privește eficiența, siguranța și confortul șoferului.

Aerodinamica superioară este obținută cu ajutorul unei părți frontale alungite cu 16 cm, designului conic și parbrizului rotunjit la colțuri. Toate acestea contribuie la reducerea consumului de carburant cu până la 10%.

Botul alungit participă și la creșterea nivelului de siguranță în caz de impact. De asemenea, linia foarte coborâtă a geamurilor și parbrizului, fereastra suplimentară din partea de jos a ușii pasagerului, precum și sistemele DAF Digital Vision System și DAF Corner View îmbunătățesc vizibilitatea în jurul camionului.

Scaunele pivotante, panoul de bord complet digital, noul pat, iluminarea interioară și mai ales spațiul interior fără precedent (până la 12,5 metri cubi pentru cabina XG+) aduc un nivel de confort superior pentru șoferi.

VEZI ȘI: DAF pariază în continuare pe motoarele diesel

În plus, noua generație DAF este construită pe o platformă complet nouă, care poate găzdui și sisteme de propulsie electrice cu baterii sau pe bază de hidrogen, aflate în prezent în curs de dezvoltare.

”Niciodată în istoria de peste 90 de ani a DAF nu am primit 1.000 de comenzi de la clienți într-o perioadă atât de scurtă de la lansare. Recordul este cu atât mai special, deoarece majoritatea clienților nu au apucat să vadă noile camioane pe viu. Comenzile demonstrează că am lansat o serie de camioane revoluționare”, a declarat Richard Zink, membru în consiliul de conducere al DAF responsabil pentru Marketing & Vânzări.

Din aceeași categorie...

Back to top button