DAF a investit 200 de milioane de euro în fabrica de cabine din Westerlo

DAF a investit 200 de milioane de euro în fabrica de cabine din Westerlo
DAF a anunțat o investiție de 200 de milioane de euro în fabrica de cabine din Westerlo, cu scopul de a fi pregătitit pentru viitoarele volume mari necesare asamblării.

În 1966 DAF deschide uzina din Westerlo unde, alături de cabine, asamblare și propriile axe.

DAF a investit 200 de milioane de euro în fabrica de cabine din Westerlo

În prezent, cei 2.800 de angajați pregătesc axele și cabinele pentru camioanele de tonaj mediu și greu care mai apoi sunt asamblare în fabricile din Eindhoven (Olanda) și Leyland (Marea Britanie).

Pentru a diminua timpii de fabricație, dar și pentru a crește calitate producției, DAF pregătește la Westerlo o serie de îmbunătățiri ale liniei.

Conform oficialilor DAF, în urma investiției de 200 de milioane de euro, capacitatea de producție a cabinelor va crește cu 45 de procente, urmând să ajungă la o valoare de 300 de unități pe zi în două schimburi.

În acest context, capacitatea de producție a fabricii ar urma să ajungă la un nivel apropiat de cel al secției de vopsitorie. Aceasta a fost redeschisă în 2017 în urma unei investiții de 100 de milioane de euro.

VEZI ȘI: Kögel va prezinta la Transport Logistic 2019 noua generație de semiremorci NOVUM

Noua secție pentru prelucrarea cabinelor va fi extinsă cu încă 13.200 de metri pătrați, suprafața de lucru urmând să ajungă la 31.000 de metri pătrați. În noua zonă de lucru ar urma să existe o singură linie, aceasta fiind echipată cu 130 de roboți și 135 de pistoale de sudură automate.

Noile mașini vor crește atât eficiența, cât și nivelul de calitate. Toate echipamentele de sudură vor fi furnizate de olandezii din cadrul VDL Steelweld.

Secția de tapițerie va trece și ea prin transformări majore. Suprafața de lucru va crește cu încă 20.000 de metri pătrați și va apărea o linie principală pentru asamblare alături de linii secundare pentru uși, bord și plafoane. În plus, va exista și un departament pentru inspecția calității.

Procesul de construcție a început deja, iar compania Cordeel a fost contractată pentru realizarea clădirilor.

Follow #infotrucker