Camioane

Viitoarea generație DAF CF ar putea primi numele XD

Viitorul DAF CF, care va fi lansat în acest an, ar putea primi numele XD, aliniindu-se în nomenclatorul olandezilor cu noile modele XF, XG și XG+.

Noul DAF CF se apropie de lansare. Viitorul model a fost surprins deja în testele finale, undeva în sudul Olandei. În materialul prezentat de Iepieleaks este prezentată și o nouă ipoteză: noul CF își va schimba numele în DAF XD.

Viitoarea generație DAF CF ar putea primi numele XD

Noul nume ar urma să sugereze înrudirea cu gama XF. Cele două modele vor fi construite pe aceeași platformă, cu ampatament mai scurt decât la XG și XG+.

Și cabinele vor fi asemănătoare, cea a lui CF (XD) fiind montată ceva mai jos pe șasiu decât a lui XF. Astfel, modelul de distribuție va avea o intrare mai joasă, deci un tunel motor mai mare, și versiuni cu plafon coborât.

Ușile vor fi de asemenea mai scurte la XD, iar grila centrală va avea doar 4 lamele sub sigla DAF, față de 5 la XF. În schimb, cadrele ușilor, ferestrele, parbrizul și panourile laterale vor fi identice.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF: Spațiu imens, preț pe măsură

Potrivit prezei olandeze, lansarea ar putea avea loc în această primăvară. Conform informațiilor primite de noi, într-un interviu cu reprezentantul TH Trucks, importatorul oficial DAF în România, lansarea noilor modele CF și LF va avea loc în luna iunie.

Rămâne de văzut dacă ipoteza schimbării numelui în DAF XD se va confirma. Sau dacă noul LF va fi și el rebotezat.

Din aceeași categorie...

Back to top button