Camioane

DAF CF Electric este disponibil și în versiune autoșasiu cu trei axe

Lansat inițal în versiune autotractor cu două axe, DAF CF Electric este disponibil acum și în versiune autoșasiu cu trei axe.

Echipate cu motoare electrice VDL E-Power și suprastructură electică VDL Translift, primele DAF CF Electric în versiune autoșasiu cu trei axe vor fi testate în operațiuni reale de colectare a gunoiului de companiile olandeze de salubritate HVC și ROVA.

DAF CF Electric este disponibil și în versiune autoșasiu cu trei axe

Din 2020, Cure va urma exemplul în orașul Rotterdam, unde va utiliza un autoșasiu DAF CF Electric cu trei axe pentru colectarea gunoiului, echipat cu macara de încărcare.

Programul de testare în teren a lui DAF CF Electric a început în 2018, când diverși transportatori olandezi, precum Peter Appel, Simon Loos, Tinie Manders și lanțul de supermarketuri Jumbo, au început utilizarea versiunii cap-tractor 4×2 în transportul de bunuri către supermarketuri și centre de distribuție.

În prezent, compania germană de logistică Rhenus din operează două autotractoare DAF CF Electric 4×2 pentru transportul regional de containere.

Deoarece funcționează cu zero emisii și un nivel de zgomot redus, autoșasiul DAF CF Electric cu trei axe (masă maximă autorizată 28 de tone) reprezintă o soluție nu doar pentru distribuția urbană, ci și pentru colectarea gunoiului menajer, atât ziua, cât și noapte.

VEZI ȘI: Peterbilt 359 Ultra Custom TT vândut la licitație pentru 13.2 mil. de dolari

Pentru a oferi o manevrabilitate ridicată și o capacitate de încărcare superioară, DAF a configurat autoșasiul CF Electric cu trei axe din care ultima viratoare. În ceea ce privește propulsia, aceasta este identică cu cea a autotractorului, dezvoltând o putere de 210 kW și un cuplu de 2.000 Nm.

Energia necesară este furnizată de un pachet de baterii de 170 kWh care oferă o autonomie de până la 100 de km, suficientă având în vedere că autogunoierele revin la bază pentru golire cam la fiecare câteva ore. În plus, pentru a atinge 80% din capacitatea bateriei, DAF CF Electric are nevoie de doar 30 de minute.

Din aceeași categorie...

Back to top button