CamioaneȘtiri

DAF CF Silent premiat pentru inovație și ușurința în operare

Lansat oficial în cadrul IAA Hanovra 2014, DAF CF Silent a câștigat Fleet Transport Truck Innovation Award 2016, fiind al doilea an consecutiv în care producătorul olandez câștigă acest prestigios premiul.

Dacă anul trecut DAF Trucks primea premiul pentru eficientul propulsorul PACCAR MX-11, în acest an, juriul a apreciat eficiența și inteligența soluție „Silent Mode”, ce contribuie la o eficiență de transport sporită.

DAF CF Silent premiat pentru inovație și ușurința în operare

DAF CF Silent face parte din programul de eficiență al companiei olandeze cunoscut sub numele de „DAF Transport Efficiency” cu scopul de a optimiza printre altele, randamentul per kilometru prin intermediul disponibilității sporite a vehiculului.

Datorită sistemului inteligent „Silent Mode”, camionul permite încărcarea și descărcarea măfurilor pe timp de noapte în zone urbane sau în zone cu restricții de zgomot dimineața.

Camionul este ideal pentru distribuția urbană sau servicii publice, precum curățarea străzilor, colectarea deșeurilor menajere etc.

Atunci când „Silent Mode” este activat, prin apăsarea butonului Silent aflat pe panoul de bord, software-ul de management al motorului își modifică paramentri limitând cuplul și viteza motorului. Vitezele sunt schimbate la turații mai mici ale motorului și datorită cutiei capsulate nivelul de zgomot rămâne sub limita de 72 dB(A).

Modelul DAF CF Silent este propulsat de un motor PACCAR MX-11 Euro VI, ce dezvoltă puteri cuprinse între 210 kW/290 CP și 320 kW/440 CP.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Jarlath Sweeney, Group Editor, Fleet Transport Magazine în Ireland.” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Inventivitatea și ușurința în operare a convins juriul să-i acorde lui DAF CF Silent titlul de Fleet Transport Truck Innovation Award 2016. Tehnologia face posibilă continuarea operațiunilor de transport pe timp de noapte sau în zonele în care există restricții de zgomot. Acest lucru crește eficienței transportului prin extinderea timpului de lucru efectiv.[/perfectpullquote]

Modelul DAF CF Silent este dispinibil și în România prin intermediul importatorului oficial al mărcii olandeze, EVW Holding din Cluj.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button