Sustenabilitate

DAF construiește o fabrică de camioane electrice

DAF a anunțat că va construi o nouă facilitate de producție, în care va fabrica baterii și motoare electrice și va asambla camioane electrice.

Până acum, DAF a achiziționat componentele necesare camioanelor sale electrice de la compania VDL, care are sediul tot în Eindhoven. Contractul cu VDL va expira în curând, iar DAF estimează că cererea de camioane electrice va crește în asemenea măsură, încât este nevoie să își producă intern componentele necesare.

DAF construiește o fabrică de camioane electrice

Cu ajutorul noii linii de producție, DAF Trucks va putea să construiască anual 2.500 de camioane electrice. DAF speră ca primele modele electrice să părăsească fabrica în cursul anului viitor.

VEZI ȘI: Test noua generație DAF: Spațiu imens, preț pe măsură

În prezent, DAF comercializează versiuni electrice ale modelelor LF și CF. Anul trecut, acestea au primit un nou tip de baterie, dublând autonomia operațională.

DAF nu a prezentat deocamdată versiuni elctrice ale noilor modele XF, XG și XG+. Totuși, oficialii companiei au declarat la lansarea noii generații că șasiul este adaptat și pentru a găzdui sistemele de propulsie ale viitorului, bazate pe baterii sau hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button