Camioane

DAF începe livrarea camionului de distribuție LF Electric de 12 tone

Nabuurs va folosi DAF LF Electric de 12 tone și autonomie de 280 km pentru a aproviziona unitățile din industria hotelieră AB InBev.

DAF începe livrarea camionului de distribuție LF Electric, destinate utilizării în zonele urbane.

DAF începe livrarea camionului de distribuție LF Electric de 12 tone

Primul LF Electric care va fi livrat va fi utilizat de Nabuurs pentru a aproviziona unităților de cazare din Groningen pentru compania producătoare de bere AB InBev, care dorește să reducă emisiile de CO2 din lanțul său de aprovizionare.

În 2018, DAF a fost primul producător european de camioane care a introdus pe piață un camion 100% electric, modelul CF Electric, care are o autonomie electrică de aproximativ 200 de kilometri.

Însă, planificarea eficientă a traseului și încărcarea inteligentă a bateriilor permit clienților să parcurgă până la 500 de kilometri complet electrice pe zi.

DAF LF Electric pentru transportul de distribuție

În timp ce CF Electric este destinat mai mult aprovizionării regionale a supermarketurilor și serviciilor de colectare a gunoiului, LF Electric este mai potrivit pentru sarcini de distribuție mai ușoare, datorită dimensiunilor sale compacte. LF Electric este disponibil în varianta rigidă de 19 tone (ampatament de 5,30 sau 5,85 metri), cu o sarcină utilă de 11.700 de kilograme.

Încărcare o dată pe zi

Camionul cu emisii zero are un motor electric de 260 kW (370 kW capacitate de vârf) care este alimentat de o baterie cobalt, fosfat de fier și litiu cu (LFP) fără magneziu de 282 kWh (252 kWh efectivi).

Acest lucru îi conferă modelului LF Electric o autonomie de până la 280 de kilometri, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a deservi traseele zilnice utilizate în mod obișnuit pentru distribuția în centrul orașelor.

Încărcare lentă și rapidă

O caracteristică specială a modelului DAF LF Electric este sistemul său de încărcare combinată. Utilizând încărcarea lentă (400V AC, 22 kW, 3 faze), bateria poate fi încărcată de la 20% la 80% în 6,5 ore. O reîncărcare completă (de la 0% la 100%) durează 12 ore. De asemenea, este posibilă și încărcarea rapidă (650V DC, 150 kW). În acest caz, bateria poate fi încărcată de la 20% la 80% în numai 60 de minute sau în 2 ore în cazul unei reîncărcări complete de la zero.

VEZI ȘI: Primele imagini cu noile camioane de construcții DAF

Faptul că LF Electric poate fi încărcat atât rapid, cât și lent este un avantaj major pentru Nabuurs, spune Hubertus. „Înseamnă că nu trebuie să investim imediat în instalații scumpe de încărcare în curent continuu. Vehiculul poate fi conectat la un încărcător normal de 22 kWh la sfârșitul zilei și poate fi gata de utilizare în dimineața următoare.”

Acumulare de experiență

Achiziția LF Electric are două scopuri pentru Nabuurs, spune Dolf Hubertus, manager de flotă la furnizorul de servicii logistice.

„Consiliul orașului Groningen dorește să accelereze procesul de realizare a logisticii urbane cu emisii zero. DAF LF Electric răspunde acestei ambiții. În același timp, în calitate de companie, dorim, de asemenea, să acumulăm experiență cu camioanele electrice; cum va afecta acest lucru planificarea noastră, de exemplu?”.

Bud preparat folosind energie electrică 100% regenerabilă

Ralf Kox, director de logistică la AB InBev: „Ambiția noastră este de a atinge Net Zero la nivel global până în 2040. Reducerea emisiilor de CO2 este un motor important în sectorul transporturilor. În prezent, Bud este produsă folosind 100% energie electrică regenerabilă și este furnizată în regim complet electric către unitățile de ospitalitate din orașul Groningen.”

Din aceeași categorie...

Back to top button