EconomicȘtiri

DAF Trucks investește într-o secție nouă de vopsire

Producătorul olandez de camion, DAF, investește 100 de milioane de euro într-o nouă secție de vopsitorie în cadrul fabricii de cabine din Westerlo, Belgia.

Anunțul investiției a fost făcut în timpul unei vizite la fabrica din Westerlo a lui Philippe Muyters, ministrului muncii, economie, inovației și sportului din Belgia.

Compania DAF a deschis fabrica din Westerlo în 1966, unde, în afară de cabine au fost produse până la începutul anilor ’70 și propriile punți. În prezent, în cadrul fabricii din Westerlo lucrează 2.150 de angajați care produc 500 de axe și 200 de cabine pe zi pentru gama grea și medie de camioane care ies de pe liniile de producție a fabricilor din Eindhoven și Leyland (Marea Britanie).

DAF Trucks investește într-o secție nouă de vopsire

Creștere a capacitații cu 50%
În următorii ani, DAF preconizează o creștere a cererii de camioane în Europa și țintește să-și crească market share-ul în gama grea de camioane cu aproximativ 20 de procente. În plus, DAF vrea să-și crească notorietatea și în afara Europei. Pentru a realiza țintele propuse pentru următorii ani, DAF a început învestiția în reînnoirea tehnologiilor din fabricile sale, una din cele mai importante fiind în noua vospitorie de 25.000 mp din Westerlo. Datorită acestei investiții, capacitatea de producție a fabricii de cabinei va crește cu aproximativ 50%.

Cea mai modernă secție de vopsitorie din lume
Noua secție de vopsitorie va avea 122 metri lungime, 58 metri lățime și 26 metri înălțime și o suprafață totală de 25.000 mp. Atunci când va fi gata, noua vopsitorie din cadrul fabricii de cabine DAF din Westerlo va fi cea mai modernă din lume, asta și datorită faptului că DAF va lucra la construcția acesteia cu Eisenmann și Dürr, lideri pe segmentul vospitoriilor auto industriale. Eisenmann va livra instalația de sprayere pentru vopsire în timp ce Dürr va livra roboții vopsitori. Printre altele, roboți ultra-moderni, vor fi utilizați cu așa-numitele „clopote”. Acestea se rotesc cu viteze de până la 50.000 rot/min pentru cea mai înaltă calitate și eficiența maximă cu vopsea și solvent redus.

Cele mai recente inovații
Impact redus asupra mediului a fost un punct de punctele cheie în dezvoltarea noii secții de vopsitorie alături de calitatea și eficiența. Au fost aplicate mai multe soluții inovatoare, inclusiv o metodă specială de a reduce și capta inevitabila „pulverizarea in exces” din timpul procesului de vopsire. Roboții vopsitori, vor urmări îndeaproape conturul cabinei, ceea ce înseamnă un necesar mai mic de vopsea pentru fiecare cabină.

Primele cabine vor fi vospite în noua secție în prima jumătate a lui 2017.

Din aceeași categorie...

Back to top button