DAF a lansat modelul CF Electric cu autonomie de peste 200 de kilometri

DAF CF Electric cu autonomie de peste 200 de kilometri
Olandezii de la DAF fac următorul pas în dezvoltarea camioanelor electrice prin dublarea autonomiei modelului CF Electric cu tehnologia VDL e-power.

Pe scurt, DAF un pachet îmbunătățit de baterii. Conform acestora, prin introducerea unei noi generații de baterii, masa totală s-a redus cu 700 de kilograme, ceea ce înseamnă o sarcină utilă mai mare.

DAF a lansat modelul CF Electric cu autonomie de peste 200 de kilometri

DAF CF Electric este un camion cu emisii zero perfect pentru utilizarea în zonele urbane atât pentru distribuție, cât și pentru aprovizionarea supermarket-urilor sau colectarea deșeurilor. În prezent, DAF CF Electric este disponibil în versiune cap tractor 4×2 de 37 de tone și versiune autoșasiu 6×2 cu ultima axă viratoare de 28 de tone.

Cea mai nouă generație CF Electric se bazează pe fiabilitatea dovedită și ușurința utilizării generațiilor anterioare. O nouă adăugare la generația actuală este bateria litiu-ion cu o capacitate de 350 kWh (315 kWh capacitate efectivă). Pe lângă faptul că este mai puternic, acumulatorul este și mult mai ușor.

Bateria este condiționată, ceea ce înseamnă că temperatura rămâne întotdeauna între 25 și 45 de grade Celsius, indiferent de vreme, ceea ce susține durabilitatea și nivelul constant de performanță al acumulatorului.

VEZI ȘI: Daimler a implementat un proces automat de programare a camioanelor în cadrul uzinei din Wörth

Datorită capacității crescute a acumulatorului – care păstrează aproximativ aceleași dimensiuni – CF Electric are acum o autonomie de peste 200 de kilometri, o creștere dublă în comparație cu prima generație a acestui model.

Încărcarea completă a bateriei se efectuează de obicei la baza camionului și durează aproximativ 75 de minute folosind o stație de încărcare cu o capacitate de 250 kilowați. CF Electric a fost pus deja în vânzare la finalul lunii septembrie, livrările urmând să înceapă la începutul anului 2021.

Follow #infotrucker