Camioane

DAF pregătește noutăți la sistemul de propulsie

Mai multe camioane DAF au fost suprinse recent în teste cu noutăți la sistemul de propulsie diesel, în apropierea fabricii din Eindhoven.

După cum am preconizat de la începutul anului, 2024 va fi un an plin de lansări în industria de camioane. Majoritatea modelelor vor fi modernizate, în special în ce privește adaptarea lor la noile echipamente de siguranță obligatorii pentru camioanele noi, din luna iulie.

Dar munca de dezvoltare a producătorilor de camioane nu se oprește aici. De exemplu, pe un grup olandez al fanilor DAF au fost publicate recent imagini cu două autotractoare XD și XF în teste în orașul Mariahout de lângă Eindhoven.

Cum cabinele sunt deja cunoscute, numerele de test și balastul de pe șasiu sub formă de blocuri de beton ne fac să credem că DAF testează noi componente ale sistemului de propulsie.

VEZI ȘI: HOYER a comandat 165 de autotractoare DAF XG 480

Cel mai probabil, DAF testează a doua generație ZF TraXon, care va intra în producție de serie în acest an. TraXon 2 vine cu o mecatronică dezvoltată intern de ZF și o nouă unitate electronică de control. Aceasta din urmă va permite noi funcții software datorită puterii de calcul superioare, precum securitatea cibernetică sau actualizări over-the-air.

Alte modificări ar putea apărea la nivelul motoarelor, dar nimic nu este încă oficial. Cel mai probabil, DAF va anunța noutățile la expoziția IAA Transportation 2024 din toamnă, de la Hanovra.

Din aceeași categorie...

Back to top button