baumaCamioane

DAF prezintă la Bauma noile modele de construcții XDC și XFC

DAF va expune la Bauma (24-30 octombrie), cea mai mare expoziție din industria de construcții, noile modele XDC și XFC, care setează noi standarde pentru eficiență, siguranță și confort.

Modelele XDC și XFC au fost proiectate special pentru operațiuni în cele mai grele condiții. Gama cuprinde vehicule cu 2, 3 și 4 axe, cu tracțiune pe una sau două axe. Pentru performanțe off-road optime, modelele DAF XDC și XFC oferă un unghi de atac de 25 de grade și o gardă la sol între 33 și 39 cm.

DAF prezintă la Bauma noile modele de construcții XDC și XFC

Noile camioane de construcții DAF vin în standard cu o bară de protecție robustă, fabricată din oțel, divizată în trei părți, dar și cu o placă de protecție din oțel pentru radiator. Ele sunt baze ideale pentru basculante, mixere de beton, lifturi cu cârlig și alte suprastructuri specializate.

La fel ca omologii lor din aplicațiile on-road, modelele XDC și XFC sunt echipate cu noile motoare PACCAR MX-11 și MX-13, cu puteri de până la 450 CP, respectiv 530 CP. Camioanele vin în standard cu transmisia automatizată TraXon, cu mod off-road pentru performanțe optime pe terenuri grele. Alte noutăți sunt funcțiile ‘ASR Off’ și ‘Rock Free’, utile în aplicațiile pe terenuri alunecoase.

Carosarea este facilitată de structura foarte flexibilă a componentelor șasiului, precum sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament, cutia cu baterii și rezervoarele de aer, precum și disponibilitatea unei game complete de prize de putere, module de atașare și conectori pentru suprastructuri. Procesul de livrare este de asemenea mai rapid, datorită camioanelor prespecificate optim. Primele vehicule complete vor fi livrate în primul trimestru al anului 2023.

VEZI ȘI: Test cu noile camioane DAF XF, XG și XG+

În ce privește siguranța, noua generație DAF XDC și XFC vine cu aceeași linie joasă a parbrizului și geamurilor laterale, oferind o vizibilitate directă de top. Opțional sunt disponibile fereastra suplimentară Kerb View Window, în combinație cu un scaun pliabil al pasagerului. Nou este și ‘DAF Vision Dashboard’, care crește vizibilitatea prin parbriz pe partea pasagerului, o echipare standard pentru camioanele de distribuție și construcții.

Pentru o vizibilitate indirectă de top, camioanele pot fi echipate și și cu sistemele de camere DAF Digital Vision și DAF Corner View. De asemenea, toate versiunile XDC și XFC vin în standard cu lumini complet LED.

Noile modele de construcții DAF XDC și XFC: Confortul șoferului

Confortul șoferului începe de la accesibilitatea foarte bună în cabină, grație treptelor bine poziționate și a volanului care poate fi ridicat deasupra bordului în poziția de parcare. Gama de ajustări pentru scaune și volan este una fără precedent, pentru o poziție de condus ideală. Cabinele de zi vin în standard cu un spațiu interior extins, iar deasupra tunelului motorului pot fi montate din fabrică un al treilea scaun sau un frigider.

În rest, modelele XDC și XFC vin cu același bord de la modelele pentru distanțe lungi, cu panouri de instrumente complet digitale. Stabilitatea și manevrabilitatea au fost îmbunătățite datorită noului design al părții din față a șasiului și a noii suspensii a cabinei.

Din aceeași categorie...

Back to top button