Camioane

DAF XD în versiune transportor de mașini

Noul DAF XD debutează într-o nouă industrie, fiind disponibil acum și configurat ca transportor de mașini.

Unul dintre primele astfel de exemplare de acest fel a apărut în Spania, la compania Talleres Vol-Car. Este vorba de un cap tractor DAF XD 450 cu suprastructură Eurolohr 300, care îl transformă într-un transportor pentru până la 9 mașini.

Modelul este echipat cu cel mai puternic motor disponibil în gamă, PACCAR MX-11 de 449 CP. El are o capacitate de 10,8 litri, fiind cel mai mare motor care poate încăpea sub cabina coborâtă.

Cabina pare a fi o variantă stoc de dormit cu plafon plat. Avantajul acesteia este că nu are nevoie de aplatizări sau decupări pentru a putea găzdui suprastructura de deasupra.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF XD: Control total

Pe peretele din spate se poate vedea și unitatea externă a climatizării de parcare TRP Dynamic, din catalogul oficial DAF. Sistemul este foarte util, mai ales că modelul XD nu are disponibil un astfel de sistem integrat.

DAF XD în versiune transportor de mașini

O altă caracteristică a modelelor XD este lipsa oglinzilor de colț și de deasupra ușii pasagerului, înlocuite în standard de sistemul digital Corner View. Acesta este susținut suplimentar de senzorul radar opțional, vizibil aici în spatele rezervorului din dreapta.

DAF XD în versiune transportor de mașini

În termeni de condiții pentru șoferi, spațiul din DAF XD este superior celui din vechiul CF, atât datorită coborârii tunelului motorului cu 12 cm, cât și datorită lățimii cabinei de 2,5 metri. În plus, interiorul are aceleași componente și materiale cu cabinele mai mari, XF și XG.

Din aceeași categorie...

Back to top button