Camioane

DAF XD și XF Electric vor participa într-un program demonstrativ pe distanțe lungi

DAF XD Electric și DAF XF Electric vor participa într-un program britanic care vrea să evalueze folosirea camioanelor electrice cu baterii în operațiuni de transport pe distanțe lungi.

Inițiativa este sponsorizată de Guvernul britanic și executată în parteneriat cu Innovate UK. Programul ”Zero Emission HGV and Infrastructure Demonstrator” va funcționa timp de 5 ani.

Guvernul și Innovate UK, organizație publică ce susține inițiativele inovatoare, vor ca programul demonstrativ să dea startul utilizării camioanelor electrice în transportul pe distanțe lungi, dar și să inițieze extinderea infrastructurii publice de stații de încărcare pentru camioane.

În cadrul programului, autotractoarele DAF XD și XF Electric vor fi folosite în operațiunile unor companii britanice de top, precum Maritime Transport, Marks & Spencer, Menzies, Royal Mail și Eddie Stobart.

VEZI ȘI: Test cu noile camioane specializate și de construcții DAF

Programul urmează recent încheiatului Battery Electric Truck Trial (BETT), în care 20 de vehicule de distribuție urbană DAF LF Electric au fost operate de instituții publice, inclusiv National Health Service (NHS) și autorități locale.

”Programul reprezintă o mare oportunitate de a demonstra și încuraja folosirea camioanelor electrice în operațiuni pe distanțe mai lungi și cu greutăți mai mari”, a declarat David Kiss, Director al DAF Trucks UK. Noile modele XD și XF Electric, pentru combinații de până la 42 de tone, au o autonomie de până la 500 km cu o încărcare, iar cu încărcarea rapidă de până la 325 kW sunt posibile operațiuni zilnice de până la 1.000 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button