GreenZone

DAF XF 450 câștigă ”European Transport Award for Sustainability”

DAF Trucks a primit ”Premiul European de Transport pentru Sustenabilitate” (European Transport Award for Sustainability – ETPN 2024) pentru noua generație XF pentru distanțe lungi.

Recunoașterea se adaugă listei impresionante de titluri importante pe care seria XF le-a adunat, precum Green Truck și European Truck Challenge. ETPN, prezentat de publicația germană Transport, este o nouă confirmare a calităților remarcabile ale seriei XF.

Scopul premiului este de a recunoaște companiile din sectorul vehiculelor comerciale care demonstrează și susțin angajamentul față de practicile durabile. Cu cabina lor alungită și foarte aerodinamică, camioanele DAF XF de nouă generație au stabilit noi standarde în industrie în domeniile eficienței și durabilității, rezultând un consum redus de combustibil și AdBlue.

La eficiență se adaugă și intervalele lungi de service, de până la 200.000 de kilometri, nivelurile ultra-scăzute de ulei din punți, pentru pierderi minime din fricțiune internă, greutățile reduse ale vehiculului și sistemele avansate de asistență pentru șofer, precum Predictive Cruise Control.

În plus, camioanele DAF de nouă generație oferă o vizibilitate directă și indirectă de neegalat în segmentele lor, garantând cea mai înaltă siguranță pentru șofer și pentru alți utilizatori ai drumului. Confortul șoferului stabilește de asemenea noi standarde, cu cele mai spațioase cabine din industrie.

VEZI ȘI: Test cu noile camioane specializate și de construcții DAF

”Camioanele diesel rămân în fruntea deciziilor de cumpărare. Prin urmare, este important și corect ca producătorii să continue să sporească eficiența motoarelor cu ardere internă. Numeroasele candidaturi puternice în categoria camioanelor convenționale au demonstrat angajamentul tuturor producătorilor în acest sens. În cele din urmă, noua generație DAF, întruchipată de modelul XF 450, a fost în mod clar cel mai convingător candidat pentru câștigarea premiului”, a declarat Christine Harttmann, redactor-șef al Transport și membru al juriului.

”Suntem încântați de această recunoaștere importantă. Noua serie de camioane DAF este o dovadă a angajamentului nostru față de inovație și durabilitate. XF 450 ilustrează efortul mare pe care l-am depus în dezvoltarea celor mai eficiente camioane din industrie”, a spus și Bart Bosmans, Director Marketing & Vânzări și membru al Consiliului de Administrație al DAF.

Din aceeași categorie...

Back to top button