Camioane

DAF XF cu motor de 640 CP, testat pe un traseu muntos (VIDEO)

DBK Group, un dealer oficial DAF din Polonia, a pregătit un kit care mărește puterea maximă a modelului XF de la 530 la 640 CP.

Pentru acest kit, DBK utilizează un modul de putere de la compania austriacă Steinbauer Engineering. Aceasta are o experiență de 25 de ani în modificarea sistemelor de control ale motoarelor, având filiale, printre altele, în SUA și Australia.

DAF XF cu motor de 640 CP, testat pe un traseu muntos (VIDEO)

Kitul este disponibil în prezent pentru modelele DAF din generația precedentă, iar din luna aprilie va putea fi comandat și pentru actuala gamă XF/XG/XG+. Deși dispozitivul poate fi achiziționat și montat într-un service autorizat DAF, trebuie menționat totuși că montarea sa va duce la limitarea garanției pentru motor.

Kitul promite însă performanțe atrăgătoare: o creștere de putere de aproximativ 20%, combinată în același timp cu o reducere a consumului. Deci, cu o simplă apăsare de buton, DAF XF de 530 CP se transformă într-un model de 640 CP. Pentru a verifica aceste performanțe, DBK a efectuat un test pe autostrada A4, în regiunea Muntelui Sfânta Ana.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF XD: Control total

Compania a utilizat un cap tractor DAF XF 530 din generația precedentă, cu semiremorcă încărcată cu balast până la o greutate totală de 34 de tone. Combinația a făcut urcarea de două ori, cu modulul de putere pornit și oprit, de fiecare dată cu viteza setată la 85 km/h.

Dinamometrul portabil a arătat o creștere a puterii la 641 CP (față de 530 CP din fabrică), precum și o creștere a cuplului maxim la 2.800 Nm. Cea mai mică viteză în urcare pe Muntele Sfânta Ana a fost de 75 km/h în cursa cu modulul pornit, față de aproximativ 60 km/h cu modulul oprit.

Cât privește reducerea de consum, clienții care au instalat deja dispozitivul vorbesc despre o economie de aproximativ 2,5 litri la 100 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button