ȘtiriTransport 4.0

Daimler a dezvoltat noi funcții digitale pentru FleetBoard

Sub o nouă identitate vizuală, Daimler a deschis un nou capitol în ceea ce privește serviciile integrate, prin introducerea unor noi funcții digitale pentru FleetBoard.

Noile funcții digitale introduse în FleetBoard, utilizează cele mai noi tehnologii bazate pe HERE (hărți), Big Data, soluții cloud (Microsoft Azure) și realitate augmentată.

Daimler a dezvoltat noi funcții digitale pentru FleetBoard

Platforma telematică creată de Daimler pentru managementul flotei, ce echipează camioanele Mercedes-Benz încă din anul 2000 a evoluat constant, ajungând astăzi să furnizeze servicii întregate. Digitalizarea, Big Data, soluțiile cloud, IoT (Internet of Things) și inteligența artificială reprezintă concepte de influență cu impact pe termen lung în cadrul procesului în desfășurare al transformării industriei de transport și logistică.

Scopul, după cum a fost explicat chiar de oficialii companiei Daimler FleetBoard GmbH în cadrul evenimentului de lansare de la Munchen, este depășirea limitelor actuale, astfel încât, FleetBoard să treacă de la stadiul de furnizor de soluții telematice la unul de furnizor de soluții digitale integrate pentru întreaga industrie de transport și logistică.

După cum foarte mulți dintre voi știți, (mai ales, cei care utilizează camioane Mercedes-Benz) FleetBoard oferă o gamă completă și modulară de servicii în ceea ce privește gestionarea comenzilor, șoferilor și flotei, ce pot fi combinate astfel încât să răspundă nevoilor specifice ale clienților. Colaborarea cu companii de IT externe, a dus la o îmbunătățire a funcțiilor FleetBoard, dar și la o extindere a orizonturilor de servicii furnizate.

Viitoare tehnologii ce vor fi introduse în FleetBoard
Încă de la început, Fleetboard sa angajat să inoveze în domeniul său, lucru care rămâne valabil într-un mediu de piață în continuă schimbare. Oportunitățile progresului tehnologic sunt folosite în mod specific pentru a prezenta o gamă largă de soluții cu ajutorul unei noi varietăți de date. Tehnologia și inovațiile nu reprezintă doar un scop în sine pentru companie, ci și răspunsuri practice la provocările clienților.

Utilizând Big Data, Fleetboard a dezvoltat o soluție în cooperare cu HERE, care analizează și vizualizează în mod clar diverse date dintr-o flotă de camioane cum ar fi timpul de parcare sau de încărcare și descărcare. Acest lucru are un beneficiu practic care permite vizualizarea informațiilor, cum ar fi nivelul de încărcare al unei game de camioane sau locuri de parcare specifice.

Utilizarea specifică a Big Data permite evaluarea seturilor de date existente, oferind informații separat despre infrastructura și performanța flotei. Astfel, pot fi dezvoltate recomandări punctuale de acțiune pentru a crește productivitatea.

VEZI ȘI: Franța a majorat valoarea accizei rambursabile la motorină

În colaborare cu HERE, Fleetboard a reușit să evalueze utilizarea capacităților individuale ale flotelor în toată Europa, arătându-le companiilor pe care rute camionul n-a fost utilizat la capacitate maximă. Platformele digitale, precum bursele de transport, oferă companiilor posibilitatea de a găsi un transport de marfă suplimentar. Cu toate acestea, căutarea unor oferte adecvate în diferitele platforme necesită mult timp.

Daimler a dezvoltat noi funcții digitale pentru FleetBoard

Astfel, pentru a veni în întâmpinarea clienților, Fleetboard a dezvoltat aplicația NXTLOAD, care este un “motor de căutare” ce integrează oferte și funcții de căutare de pe diferite burse de mărfuri (Timocom, Trans.eu, Telerout etc.) și permite dispecerilor să găsească comenzi suplimentare rapid pe toate platformele. Practic, NXTLOAD se comportă precum un motor de căutare Google.

Soluții cloud bazate pe Microsoft Azure
The vital factors în establishing digital products that will remain sustainable and can be continually improved are fast software updates, releases and the scalability of solutions.

Factorii vitali în stabilirea produselor digitale care vor rămâne sustenabili și vor putea fi îmbunătățiți continuu sunt actualizările rapide de software, lansările și scalabilitatea soluțiilor. Pentru a asigura acest lucru, platforma cloud Microsoft Azure va furniza în viitor infrastructura pentru toate serviciile și soluțiile Fleetboard.

Spre deosebire de serverele back-end, soluțiile cloud oferă un grad ridicat de putere de procesare care variază în funcție de gradul de utilizare necesar – vârfurile de utilizare sunt echilibrate și reacția la creștere este rapidă.

Mai presus de toate, cloud-ul este o infrastructură mai economică datorită costurilor reduse de întreținere.

Fleetboard HoloDeck
O a treia inovație este HoloLens – o pereche de ochelari specială care permite utilizatorului să vadă proiecții 3D în spațiu și să interacționeze cu ele. Managerul de flotă al viitorului își poate monitoriza vehiculele live într-un peisaj tridimensional cu ajutorul FleetBoard HoloDeck.

Daimler a dezvoltat noi funcții digitale pentru FleetBoard

Sistemul cunoaște spațiu de marfă disponibil, comenzile de expediere, rutele relevante, precum și timpul de condus și odihnă al șoferilor. De asemenea, sistemul integrează mersul în pluton al camioanelor conectate, poate rezerva o parcare și informează destinatarul despre sosirea mărfii.

Despre viitoarele soluții NxtLoad, FuelHub, SMARGO, Vehicle Lens, dar și cele actuale FleetBoard vom vorbi separat în articole viitoare pe site.

Din aceeași categorie...

Back to top button