Daimler a prezentat noul Freightliner Cascadia cu sistem autonom de rulare de Nivel 2

Daimler a prezentat noul Freightliner Cascadia cu sistem autonom de rulare de Nivel 2
Daimler Trucks are planuri mari în ceea ce privește viitorul transporturilor, iar de aceea, în urmă cu câteva săptămâni nemții au anunțat că vor investi jumătate de miliard de euro în noi sisteme de asistență.

Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show, producătorul german a prezentat noul Freightliner Cascadia.

Daimler a prezentat noul Freightliner Cascadia cu sistem autonom de rulare de Nivel 2

Dezvoltat exclusiv pentru piața din America de Nord, noul Freightliner Cascadia vine cu un update impresionant: tehnologie autonomă de conducere de Nivel 2. Astfel, Freightliner Cascadia devine primul autocamion cu un astfel de sistem care străbate drumurile din America de Nord.

Tehnologia dezvoltată de Daimler dispune de următoarele sisteme: Active Drive Assist și Active Lane Assist. Astfel, camionul pregătit de nemți este capabil să frâneze, să accelereze și să vireze doar în anumite situații de trafic. Pentru ca autocamionul să ruleze semi-autonom, nemții au introdus și sistemul Active Lateral Control.

Toate sistemele mai sus menționate sunt ghidate în lumea reală de un radar și de camere video.

Din păcate, testele în convoi ghidat realizate de Daimler au scos la iveală faptul că reducerea consumului de carburat în momentul rulării într-un astfel de convoi nu scade atât de mult pe cât se așteptau experții.

VEZI ȘI: WABCO va furniza către Daimler o nouă unitatea de comandă a transmisiilor manuale automatizate

Camioanele deja au devenit mult mai aerodinamice, iar orice reducere a consumului în momentul rulării în convoi era grav diminuată în momentul în care un șofer era nevoit să revină în modul „platooning”.

Cu toate acestea, Daimler îi asigură pe toți partenerii că vor rămâne implicați în proiectele aflate în desfășurare.

Follow #infotrucker