Camioane

Daimler a prezentat noul Western Star 49X în Statele Unite

Daimler Trucks North America (DTNA) a prezentat noul camion Western Star 49X în SUA, dedicat în principal segmentului de aplicații speciale și construcții.

În timp ce DTNA este liderul incontestabil al pieței pe segmentul de transport pe distanțe lungi, iar cu noul Western Star 49X sper să continue să satisfacă nevoile clienților profesionști. Noul camion este mai dur, mai sigur și mult mai ușor. În plus, compania a integrat soluțiile obținute în urma feedback-ului de la clienți.

Daimler a prezentat noul Western Star 49X în Statele Unite

Noul Western Star 49X este deja disponibil pentru comandă, iar livrările sunt programate să înceapă în prima parte a anului viitor.

Noul Western Star 49X este un camion nou și este mai ușor cu 150 de kilograme în specificații similare față de actualul Western Star 9000. Noua cabină mai ușoară și totuși mai dură, construită din aluminiu armat cu oțel, oferă o rezistență și o durabilitate mai mari, oferind în același timp o cabină cu 8% mai ușoară decât cea actuală, permițând o sarcină utilă mai mare.

Noul motor DT15 Gen 5 pentru sarcini grele oferă performanțe, timp de funcționare și fiabilitate îmbunătățite de la platforma de motoare grele (HDEP) a celor de la Daimler Trucks.

În plus, noile transmisii DT12-V și –VX sunt construite pe DT-12, iar procesul de dezvoltare a primit o investiție de 100 de milioane de dolari. În plus, testele au acoperit peste 35 de milioane de mile pentru ca inginerii să se asigure că modelul este gata pentru cele mai dificile locuri de muncă.

VEZI ȘI: Impresii despre noul Scania V8 testat în secret în transportul de bușteni din Suedia

În ceea ce privește siguranța vehiculelor, noul Western Star 49X aduce acum echipamentele de siguranță de vârf ale industriei Detroit Assurance pe segmentul profesional, inclusiv asistență activă la frânare, asistență laterală, control automat al vitezei de croazieră și multe altele pentru a menține operatorii, lucrătorii la locul de muncă, pietoni, și colegii șoferi în siguranță.

Clienții profesioniști lucrează în cele mai dificile medii din lume; locuri în care durabilitatea și durata de funcționare sunt cruciale.

Noul Western Star49X este descris ca fiind cel mai dur Western Star până acum, după ce a fost supus condițiilor de testare extreme și dure.

DTNA a petrecut 6 ani proiectând și validând camionul și a folosit metodologia de testare și validare de până acum. Cabina a fost zdrobită cu 20 de tone metrice, au fost realizate 10.000 de răsuciri ale cadrului pentru a replica condițiile din trafic și a petrecut și peste 400 de ore pe bancul de teste, timp echivalent cu peste 800.000 de mile de utilizare.

Din aceeași categorie...

Back to top button