Camioane

Daimler accelerează dezvoltarea camioanelor autonome (Nivel 4)

Daimler Trucks, parte a grupului Daimler, împreună cu Torc Robotics, au demarat un parteneriat pentru dezvoltarea camioanelor autonome (Nivel 4).

Mai mult decât atât, cele două companii au fost de acord să semeneze un contract prin care Daimler Trucks va achiziționat pachetul majoritare de acțiuni al Torc Robotics. Finalizarea achiziției va fi aprobată de autorităție din SUA în urma unor verificări. Acestea se vor desfășurat în următoarele luni.

Daimler accelerează dezvoltarea camioanelor autonome (Nivel 4)

„Să aducem în același loc ideile și tehnologiile Torc Robotics și Daimler Trucks va genera o echipă extrem de competitivă capabilă să dezvolte camioanele autonome ale viitorului.

Cele două companii se completează perfect și vin cu experiență, resurse și tehnologii, toate acestea fiind necesare pentru dezvoltarea viitoarelor sisteme de conducere autonome”, a declarat unul dintre reprezentanții Daimler Trucks.

Pentru moment, suma pe care Daimler Trucks o va plăti pentru achiziția pachetului majoritari de acțiuni, încă nu a fost făcută publică.

Conform acordului dintre cele două companii, Torc va continua să dezvolte software-ul Asimov și testarea sa în cadrul facilității proprii din Blacksburg.

VEZI ȘI: BMVI și BMU susțin trecerea la autobuze electrice pentru transportul public din Berlin

De asemenea, Torc va rămâne o entitate separată și va opera sub același nume. Torc își va păstra clienții, echipele și facitlitățile pe care le deține în prezent.

O altă parte interesantă a acordului o constituie și colaborarea cu departamentul de Automotive al Daimler, astfel încât tehnologiile pe care Torc și Daimler Trucks le vor dezvolta vor putea fi integrate și la nivelul turismelor pregătite de Mercedes-Benz.

Daimler Trucks este un pionier în ceea ce privește sistemele autonome de conducere, iar nemții au fost printre primele companii care au făcut o prezentare în acest sens. Mai mult decât atât, nemții au venit și cu un camion al viitorului: Mercedes-Benz Future Truck 2025.

Din aceeași categorie...

Back to top button