Bus

Daimler Buses a livrat 864 de autobuze în regiunea Lisabona

Daimler Buses a finalizat cu succes una dintre cele mai mari comenzi din istoria sa: 864 de autobuze Mercedes-Benz preiau acum transportul urban și interurban din regiunea capitalei portugheze Lisabona. Livrările au început în 2021 cu 111 vehicule și au fost finalizate la sfârșitul lunii decembrie 2022.

”Comanda record din Portugalia, de 864 de autobuze Mercedes-Benz, reprezintă un succes remarcabil pentru Daimler Buses și o adevărată piatră de hotar pentru EvoBus Portugal”, spune Mirko Sgodda, șef de Vânzări, Marketing și Servicii pentru clienți al Daimler Buses.

Daimler Buses a livrat 864 de autobuze în regiunea Lisabona

Comanda din Portugalia constă în 633 de autobuze Mercedes-Benz Conecto cu podea joasă, 157 de autobuze interurbane Mercedes-Benz Intouro, 50 de autobuze compacte Mercedes-Benz Citaro K cu podea joasă și patru șasiuri de autobuz Mercedes-Benz OC 500. Din comandă mai fac parte, de asemenea, 20 de microbuze bazate pe modelul Mercedes-Benz Sprinter.

Cele 864 de autobuze vor fi operate de companiile de transport Alsa Todi (154 de vehicule) și Barraqueiro Transportes (710 autobuze), cele mai mari companii de autobuze și autocare din Peninsula Iberică. Daimler Buses a fost întotdeauna foarte bine reprezentată în flotele lor, cu câteva mii de vehicule fiecare.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eCitaro, folosit și pe rute interurbane

Regiunea AML (Área Metropolitana de Lisboa) este formată din capitala portugheză și alte 18 districte din regiunea înconjurătoare. Aproape o treime din populația portugheză locuiește aici, însumând aproape trei milioane de persoane. Este, de asemenea, cea mai puternică regiune a țării din punct de vedere economic.

Noile autobuze sunt atât sigure, cât și confortabile, cu echipamente precum Preventive Brake Assist, monitorizarea presiunii în pneuri, aer condiționat și porturi USB pentru încărcarea dispozitivele pasagerilor. Sistemul de propulsie al autobuzelor Conecto, Intouro și Citaro K este alcătuit din motoare Mercedes-Benz OM 936 de 299 CP și transmisii automate Voith Diwa 6. Datorită unui modul de recuperare a energiei, autobuzele sunt extrem de economice și ecologice.

Din aceeași categorie...

Back to top button