Bus

Daimler Buses începe să vândă licențe pentru piese printabile 3D

Începând din iunie 2022, Daimler Buses va începe să vândă licențe online pentru piese de schimb printabile 3D pentru autobuzele și autocarele Mercedes-Benz și Setra.

Proprietarii de autobuze și autocare Mercedes-Benz și Setra vor putea în curând să își producă numeroase piese de schimb rapid și ieftin, la sediile proprii. Pentru asta au nevoie doar de o imprimantă 3D certificată, un proces de înregistrare unic și o licență pentru piesa dorită în cantitatea necesară.

Noul serviciu Omniplus elimină procesele de comandă complicate, nevoia de transport și timpii de așteptare. Din luna iunie, peste 100 de piese de schimb din cele 1.500 de componente diferite printabile 3D vor fi disponibile în depozitul virtual al Daimler Buses. Alte licențe pentru piese vor fi adăugate ulterior.

Serviciul este similar cu serviciile de streaming sau librăriile media, cu ajutorul cătrora oricine poate asculta melodia preferată oricând și oriunde. Companiile de transport au nevoie de un proces de înregistrare în 3D Printing License eShop, care se efectuează o singură dată, și de o imprimantă 3D certificată. Inițial, lansarea a fost implementată cu producătorul de imprimante Farsoon Technologies, dar alți furnizori vor fi adăugați în timp.

Apoi, clienții vor cumpăra o licență de printare criptată pentru piesa și cantitatea dorită. După printarea piesei la propriul sediu, licența respectivă expiră, fără ca datele să fie salvate. O alternativă este printarea pieselor la cel mai apropiat partener de service Omniplus.

VEZI ȘI: Setra va lansa în 2022 viitoarele generații ComfortClass și TopClass 500

Daimler Buses este un pionier în industria automotive pentru printarea industrială 3D, pe care s-a concentrat încă din 2016. Omniplus a identificat aproximativ 40.000 de piese de schimb pentru autobuze și autocare ale mărcilor Mercedes-Benz și Setra compatibile cu printarea 3D.

Inițial, Omniplus se concentrează pe un lot de peste 7.000 de piese de schimb, care vor fi digitalizate gradual. Astfel va apărea un fel de depozit virtual de piese de schimb, care va fi extins continuu. Acesta va cuprinde atât componente folosite des, cât și piese speciale solicitate foarte rar.

Din aceeași categorie...

Back to top button