Bus

Daimler Buses introduce serviciul Omniplus On Uptime pro

Daimler Buses va lansa la expoziția InnoTrans 2022 de la Berlin (20-23 septembrie) noul serviciu Omniplus On Uptime pro.

Serviciul Omniplus Uptime, introdus în 2017, monitorizează permanent toate sistemele relevante ale autobuzelor Mercedes-Benz și Setra. Grație analizei predictive în timp real, operatorii de autobuze primesc imediat recomandări pentru acțiuni în cazul unei defecțiuni iminente, eliminând surprizele neplăcute. Informațiile detaliate le permit atelierelor de service autorizate să se pregătească pentru acțiunile viitoare, combinând reparațiile cu lucrările de întreținere, fapt ce optimizează timpul de diponibilitate.

Daimler Buses introduce serviciul Omniplus On Uptime pro

Omniplus On Uptime pro este următorul pas în evoluția acestui serviciu, pavând drumul spre condițiile ideale, în care autobuzul funcționează întotdeauna perfect. Noul serviciu oferă transparență cu privire la condiția tehnică a flotei, garantând o siguranță maximă a planificărilor. O atenție deosebită a fost acordată nevoilor companiilor de transport mari, cu ateliere proprii. Omniplus On Uptime pro utilizează tehnologie de telemetrie de ultimă generație pentru a procesa datele specifice transmise de vehicul.

Cu Omniplus On Uptime pro, o diagnoză completă de la distanță este disponibilă mai clar pe noul portal Omniplus On, fără a trebui să conectezi fizic autobuzul la dispozitivul de diagnoză, ca înainte. Dispecerii pot vedea în timp real toate mesajele afișate în bord, eliminând posibilele neînțelegeri cu șoferii sau barierele de limbă.

Dacă o vizită în service este cu adevărat necesară, Uptime pro va oferi interpretări preliminare nefiltrate ale modelelor defecțiunilor, pentru a face reparația cât mai eficient cu putință. Programul a fost dezvoltat de experții în diagnoză și software ai Daimler Buses, în strânsă cooperare cu operatori majori de autobuze, și optimizat continuu după teste practice intense. Noul serviciu va fi disponibil din septembrie 2022, iar alte funcții vor fi adăugate ulterior.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Tot la InnoTrans 2022, Daimler Buses va prezenta modelul Mercedes-Benz eCitaro range extender, cu autonomie de 400 km (350 pentru modelul articulat). Sistemul electric cu baterii este completat cu o celulă de combustie de 60 kW, care acționează ca un generator alimentat cu hidrogen.

O altă noutate este a treia generație de baterii NMC, cu formă cilindrică și o chimie îmbunătățită o celulei, care cresc densitatea energetică. Astfel, autobuzul solo poate ajunge la o capacitate maximă de 586 kWh (autonomie de 280 km), iar cel articulat la 686 kWh (autonomie de 220 km). Primele livrări de autobuze cu baterii NMC 3 sunt planificate la finalul lui 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button