Bus

Daimler Buses își extinde portofoliul de servicii în domeniul printării 3D

Centrul de Competență în printare 3D al Daimler Buses își extinde portofoliul și oferă acum servicii suplimentare de producție către clienți din alte industrii.

Pe lângă diversele servicii de consultanță, noul portofoliu de servicii include și pregătirea datelor, stocarea digitală și, la cerere, producția individuală a componentelor. Un rezumat al serviciilor poate fi găsit pe noul website additive-manufacturing-solutions.evobus.com.

Daimler Buses își extinde portofoliul de servicii în domeniul printării 3D

”Daimler Buses a lucrat intens cu tehnologia de printare 3D, din 2016. Am câștigat multă experiență și, cu ajutorul unității noastre de consultanță, vrem să o transmitem și clienților din alte industrii, pe care să îi ajutăm cu achiziția digitală de piese de schimb”, a declarat Bernd Mack, șeful departamentului Customer Services & Parts al Daimler Buses.

Centrul de Competență oferă soluții complete pentru toate elementele printării 3D. De exemplu, companiile pot comanda o analiză personalizată a pieselor de schimb din portofoliul lor. Gama de servicii cuprinde și problemele de stocare digitală.

În plus, sunt oferite webinare și workshop-uri ca parte a conceptului ”Quick Start” de introducere rapidă în producția 3D. Acestea pot fi parcurse în module sau pot fi rezervate instructaje doar pe anumite subiecte.

VEZI ȘI: Viitorul pieselor de schimb: licență cumpărată online și piesă printată 3D

Daimler Buses are o experiență de peste 25 de ani în printarea 3D a prototipurilor. În prezent, printarea 3D este utilizată în special în zona after-sales, pentru a reacționa rapid și flexibil la cerereile urgente ale clienților.

Aproape 40.000 de piese de autobuz pot fi produse în prezent prin printare 3D. Unele dintre aceste piese sunt disponibile doar prin această metodă, fiind stocate în ”depozite digitale”, alături de toate informațiile necesare printării.

Clienții pot achiziționa licențele de printare 3D atât online, cât și prin intermediul unui partener de service. Apoi, cu ajutorul licenței, clientul poate printa piesa dorită într-un centru certificat.

Din aceeași categorie...

Back to top button