Bus

Daimler Buses Solutions construiește un depou pentru autobuze electrice

Daimler Buses Solutions a început să construiască un depou pentru autobuze electrice pentru operatorul HTMPersonenvervoer din Haga (Olanda).

Subsidiara deținută în totalitate de Daimler Buses va electrifica întregul depou, construind 41 de stații de încărcare cu un total de 122 de puncte de încărcare. Comanda include și administrarea încărcărilor, software-ul și conceptul de operare.

Punerea în funcțiune este programată să aibă loc în al treilea trimestru al acestui an. Ca parte a pachetului, Daimler Buses va livra către HTM cel puțin 95 de autobuze urbane electrice cu baterii Mercedes-Benz eCitaro.

În depoul HTM vor fi create așa numitele ”linii rapide”, care vor permite încărcarea rapidă a bateriilor pe timpul zilei, cu ajutorul unor stații de 360 kW. În afara programului de circulație, aceeași putere va putea fi împărțită între mai multe autobuze. Astfel, până la 4 vehicule vor putea fi încărcate peste noapte la 90 kW.

VEZI ȘI: Încă 4 autobuze tematice Citaro hybrid pentru Spillmann

La depoul din Haga vor fi instalate 28 de astfel de stații de încărcare, care pot alimenta până la 109 autobuze în același timp. Alte 13 stații de încărcare vor fi construite în alte trei locații ale operatorului, pentru un total de 122 de puncte de încărcare.

Daimler Buses Solutions GmbH va construi întreaga infrastructură, alături de partenerii locali ABB E‑mobility și Batenburg Techniek. Daimler Buses Solutions GmbH va furniza și software-ul pentru administrarea încărcărilor, alături de experții de la IVU Traffic Technologies AG.

Din aceeași categorie...

Back to top button