Daimler deschide o nouă stație de încărcare pentru vehiculele comerciale electrice

Daimler deschide o nouă stație de încărcare pentru vehiculele comerciale electrice
Daimler a deschis la centrul din Stuttgart-Untertürkheim o nouă stație de încărcare pentru vehiculele comerciale electrice.

Daimler este unul dintre producătorii de vehicule comerciale grele și ușoare care a investit masiv în ultimii ani și în tehnologiile de propulsie electrică.

Daimler deschide o nouă stație de încărcare pentru vehiculele comerciale electrice

Astfel, au luat naștere atât camioane și autobuze electrice sau hibride, cât și utilitarele ușoare propulsate cu ajutorul energiei electrice stocate în baterii.

Dar orice vehicul electric de transport marfă sau călători are nevoie de puncte de încărcare, iar nemții sunt conștienți de acest lucru, motiv pentru care au deschis în ultima perioadă o serie de stații dedicate special pentru încărcarea vehiculelor comerciale electrice.

Cea mai recentă stație de încărcare pentru vehiculele comerciale electrice a fost deschisă la centrul din Stuttgart-Untertürkheim. Vorbim despre un efort comun al entităților Daimler Trucks și Mercedes-Benz Vans.

VEZI ȘI: Camioanele cu propulsii alternative fac parte din strategia Germaniei de reducere a emisiilor de CO2

Ambele companii vor beneficia de serviciile noilor hub-uri de încărcare și astfel vor putea obține rezultate mult mai precise cu privire la eficiența vehiculelor dezvoltate.

Conform oficialilor Daimler, stația de încărcare oferă o putere de peste un megawatt. Există două puncte de reîncărcare cu o putere de 300 kW și alte trei puncte de încărcare cu puteri de 150 kW.

În momentul în care un vehicul electric se apropie de stație, sistemul recunoaște modelul și va oferi cea mai bună soluție pentru reîncărcare. Toate cele cinci punte de încărcare sunt echipate cu cele mai comune tipuri de cabluri folosite pentru încărcarea vehiculelor comerciale electrice.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.