Daimler investește jumătate de miliard de euro pentru dezvoltarea camioanelor autonome Nivel 4

Daimler investește jumătate de miliard de euro pentru dezvoltarea camioanelor autonome Nivel 4
Cu ocazia CES 2019 de la Las Vegas, Daimler a anunțat că va investi jumătate de miliard de euro pentru dezvoltarea camioanelor autonome Nivel 4.

În prezent, cele mai avansate sisteme de conducere autonomă destinate vehiculelor de transport pot oferi maximum un convoi de camioane ghidate de primul, denumit lider.

Daimler investește jumătate de miliard de euro pentru dezvoltarea camioanelor autonome Nivel 4

În termeni de specialitate, vorbim despre Nivelul 2 de autonomie. Dar în perioada imediat următoare, producătorii vor veni cu tehnologii mult mai complexe care să urce până la Nivelul 4 de autonomie.

Unul dintre producătorii care a decis acest lucru este Daimler. În cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show din Las Vegas, nemții au anunțat o investiție în sisteme autonome de conducere care se va ridica până la jumătate de miliard de euro.

În lunile care urmează, Daimler va angaja 200 de oameni noi care vor lucra într-un departament special gândit pentru dezvoltarea acestor sisteme de conducere autonomă. Locul ales de nemți este în Oregon, SUA.

Experții care se află în prezent în centrul din Portland, Oregon deja au venit cu soluții pentru dezvoltarea acestor tehnologii, însă producătorul german are nevoie de și mai multă forță de muncă pentru a putea ajunge la un nou nivel.

VEZI ȘI: Daimler a prezentat noul Freightliner Cascadia cu sistem autonom de rulare de Nivel 2

Tehnologiile dezvoltate de divizia de autoturisme Mercedes-Benz vor fi preluate, dezvoltate și mai apoi integrate în viitoarele camioane. Nemții spun că aceste tehnologii prezente pe vehiculele de stradă vor putea fi regândite pentru a putea fi integrate cu succes și pe noua gamă de camioane.

În urmă acestor cercetări și dezvoltări, camioanele viitorului nu doar că vor fi mai ușor de operat, dar vor oferi și un nivel sporit de siguranță.

Follow #infotrucker