ȘtiriSustenabilitate

Daimler, IVECO, Volvo Group, Shell și OMV vor dezvolta împreună camioane cu hidrogen

Daimler, IVECO, Volvo Group, Shell și OMV au format un parteneriat în cadrul căruia vor dezvolta în comun camioane alimentate cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Daimler, IVECO, Volvo Group, Shell și OMV au semnat un acord de colaborare denumit H2Accelerate cu scopul de a pune în funcțiune 10.000 de camioane cu pile de combustie pe bază de hidrogen în cel mai scurt timp.

Daimler, IVECO, Volvo Group, Shell și OMV vor dezvolta împreună camioane cu hidrogen

De asemenea, H2Accelerate presupune acoperirea europeană a principalelor coridoare de trafic.

VEZI ȘI: Primafrio Group a comandat 1300 de camioane DAF XF 480 Super Space

„Schimbările climatice sunt provocarea generației noastre și suntem pe deplin angajați în Acordul climatic de la Paris pentru decarbonizarea transportului rutier. În viitor, lumea va fi alimentată de o combinație de vehicule cu baterie și celule de combustibil, precum și de alți combustibili regenerabili într-o oarecare măsură. Formarea colaborării H2Accelerate este un pas important în crearea unei lumi în care vrem să trăim ”, a explicat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

Martin Daum, președintele consiliului de administrație al Daimler Truck AG și membru al consiliului de administrație al Daimler AG a declarat: „Companiile care participă la H2Accelerate sunt de acord că noile camioanele cu hidrogen sunt esențiale pentru a permite transportul cu emisii neutre de CO2 în viitor. Această colaborare fără precedent este un pas important în avansarea condițiilor cadru potrivite pentru înființarea unei piețe mari de transport de hidrogen. Este, de asemenea, un apel la acțiune pentru factorii de decizie politică, alți actori implicați și societatea în ansamblu”.

Daimler, IVECO, Volvo Group, Shell și OMV vor dezvolta împreună camioane cu hidrogen

Se așteaptă ca desfășurarea pe scară largă a camioanelor cu hidrogen să creeze noi industrii: instalații de producție a hidrogenului fără carbon, sisteme de distribuție pe scară largă a hidrogenului, o rețea de stații de alimentare cu hidrogen de mare capacitatea și producția de camioane care funcționează cu acest combustibil.

În cadrul programului H2Accelerate, participanții intenționează să lucreze împreună pentru a căuta mai întâi finanțare pentru proiectele precomerciale timpurii.

În același timp, aceștia vor dialoga cu factorii de decizie și autoritățile de reglementare pentru a implica lumea politică în susținerea demarării producției de camioane alimentate cu această energie și a unei rețele de distribuție la nivel european pentru alimentarea cu hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button