Daimler neagă informațiile publicate de Bild am Sonntag privind emisiile

Daimler neagă informațiile publicate de Bild am Sonntag privind emisiile

Grupul Daimler neagă informațiile apărute într-un articol publicat de Bild am Sonntag, susținând că acesta a avut drept scop deteriorarea imaginii Daimler și a celor 290.000 de angajați.

Mai mult, Daimler afirmă că timp de mai bine de doi ani compania a colaborat pe deplin cu autoritățile americane, demonstrând transparență completă.

Grupul german mai spune că autoritățile americane dețin toate informațiile și că până în prezent nu au formulat nicio acuzație.

VEZI ȘI: Atenționare de vreme rea în toată regiunea Emilia Romagna (Italia)

În consecință, în baza acordului de confidențialitate strictă la care a ajuns cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite, Daimler nu va mai furniza nicio altă informație referitoare la detaliile anchetei în curs de desfășurare.

Reacția grupului german, din care face parte Mercedes-Benz, vine în urma articolului publicat pe 17 februarie 2018 de Bild am Sonntag, în care anunța că Grupul Daimler ar fi subiectul unei investigații în SUA, fiind suspectat de faptul că software-ul Bit15, instalat pe unele modele diesel Mercedes-Benz, ar putea ajuta la trecerea testelor de emisii.

Săptămânalul german susține în articol că respectivul software dezactivează sistemele care limitează emisiile la 25.7 kilometri de la punerea în mișcare a vehiculului, respectiv recunoaște dacă asupra motorul este efectuat vreun test de emisii luând în considerare viteza și accelarația.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.