Știri

Daimler și DKV vor dezvolta un sistem european de taxare electronică

Daimler și DKV Euro Service în colaborare cu T-Systems, au în plan dezvoltarea unui sistem european de taxare electronică.

T-Systems International, Daimler și DKV Euro Service doresc să coopereze pentru a dezvolta sistemul European Electronic Toll Services (EETS). Mai exact, în cadrul joint-venture-ului dintre cele trei companii, va fi oferit un echipament unic de taxare electronică pe toate autostrăzile europene.

Forma anticipată de colaborare va fi sub formă de joint-venture. Obiectivul este de a înscrie parteneri de vânzări să comercializeze serviciile EETS și să proceseze taxele pentru clienții finali. Colaborarea așteaptă aprobarea autorităților care reglementează concurența.

Daimler și DKV vor dezvolta un sistem european de taxare electronică

Baza tehnică a serviciilor dorite va fi o unitate de bord interoperabilă, proiectată să permită tarifarea taxei de drum în toată Europa prin utilizarea unui singur dispozitiv.

Lansarea pe piață este programată pentru 2018, mai întâi, în Belgia, Germania, Franța, Austria și Polonia. Următorul pas este de a include Italia, Portugalia, Spania și Ungaria, în măsura în care va fi posibil, la un moment proxim după lansarea sistemului European Electronic Toll Service.

Se intenționează ca serviciile oferite să acopere toate taxele de drum curente și viitoare, precum și tunelurile și podurile importante cu un singur aparat de bord.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button