Ecofriendly

Daimler și Shell, rețea de alimentare cu hidrogen între Rotterdam, Koln și Hamburg

Daimler Truck AG și Shell New Energies NL au semnat un acord pentru a sprijini adoptarea camioanelor electrice cu pile de combustie alimentate cu hidrogen în Europa.

Shell intenționează să dezvolte inițial o rețea de realimentare cu hidrogen care să lege trei centre de producție a hidrogenului ecologic: Rotterdam (Olanda) și Koln și Hamburg (Germania). În 2024, Shell vrea să lanseze stații de alimentare cu hidrogen între aceste trei locații, iar Daimler la livra primele camioane grele alimentate cu hidrogen în 2025.

Daimler și Shell, rețea de alimentare cu hidrogen între Rotterdam, Koln și Hamburg

Cele două companii își propun ca acest coridor de hidrogen să fie extins la 1.200 km până în 2025. Până în 2030 ar urma să existe în Europa 150 de stații de alimentare cu hidrogen Shell și aproximativ 5.000 de camioane Mercedes-Benz cu pile de combustie.

Shell și Daimler Truck își propun să dezvolte optim infrastructura de alimentare cu hidrogen, pe baza nevoilor clienților și a modelelor de utilizare. Acordul include și stabilirea în comun a unui standard pentru stațiile de realimentare cu hidrogen pentru camioane.

VEZI ȘI: Shell operează în formulă completă pe piața din România

Shell și Daimler Truck sunt convinse că autocamioanele electrice cu hidrogen vor fi cheia care va permite transportul fără emisii al viitorului. Colaborarea dintre cei doi jucători majori va sincroniza dezvoltarea vehiculelor cu cea a infrastructurii de realimentare”, a declarat Martin Daum, președintele consiliului de administrație al Daimler Truck AG.

Ambele companii fac parte din consorțiul de companii H2Accelerate, care susține lansarea camioanelor cu hidrogen în Europa. Această nouă colaborare nu afectează deloc proiectul H2Accelerate.

Din aceeași categorie...

Back to top button