Știri

Daimler Truck a depășit borna de 1 milion de vehicule conectate

Daimler Truck a depășit la nivel global numărul de 1 milion de camioane și autobuze conectate la platforma sa digitală.

Atingerea acestui prag reflectă angajamentul Daimler Truck pentru conectivitatea vehiculelor ca bază pentru produse digitale ce îmbunătățesc disponibilitatea, siguranța, productivitatea și sustenabilitatea flotelor clienților.

”Soluțiile de conectivitatea reprezintă o bază pentru inovare și diferențiere în competiția de a câștiga clienți. Cu peste 1 milion de vehicule conectate, avem o bază completă pentru dezvoltarea și scalarea serviciilor și soluțiilor care cresc valoarea clienților și loialitatea de brand”, a declarat Marcus Claesson, CIO (Chief Information Officer) al Daimler Truck.

Daimler Truck a folosit în ultimii ani echipamente telematice pe toate mărcile de vehicule ale sale. Compania a integrat platforma sa de conectivitate pe toate modelele majore și adaugă constant noi produse digitale pe platformă. Aplicațiile sunt oferite prin intermediul soluțiilor Mercedes-Benz Trucks Uptime, Fleetboard sau OmniPlus în Europa, Truckconnect în Asia și Detroit Connect în America de Nord.

VEZI ȘI: eActros 600, în ultimele teste înainte de începerea producției de serie

Soluțiile digitale reduc numărul de vizite în ateliere, prin diagnosticarea și actualizarea vehiculelor de la distanță. De exemplu, cu ajutorul Mercedes-Benz Trucks Uptime, vizitele neplanificate în service ale clienților din Europa au fost reduse cu peste 50%. În SUA, Daimler Truck North America a făcut anul trecut peste 500.000 de actualizări software de la distanță.

În toate aplicațiile, concentrarea este mereu pe oferirea unui beneficiu pentru clienți. În același timp, soluțiile digitale reprezintă un mijloc de a crește veniturile din servicii ale Daimler Truck. ”Vom continua să investim în platforma și soluțiile noastre digitale, care fac camioane și autobuzele noastre mai sigure, mai inteligente și mai eficiente, îmbunătățind afacerile clienților”, a spus și Sanjiv Khurana, șeful Connectivity Services Group în cadrul Daimler Truck.

Din aceeași categorie...

Back to top button