EcofriendlyTop News

Daimler Truck AG și Volvo Group au lansat oficial cellcentric

Noua companie își propune să devină cel mai mare producător de celule de combustie pentru camioane.

Martin Daum, CEO al Daimler Truck AG, și Martin Lundstedt, CEO al Volvo Group, au lansat azi, într-o ceremonie digitală, noua companie joint-venture cellcentric, care va dezvolta, produce și comercializa celule de combustie pentru camioane pentru distanțe lungi.

Cele două companii cred că, în viitor, camioanele electrice cu baterii și alimentate cu hidrogen se vor completa reciproc, în funcție de aplicație. Camioanele cu baterii vor fi folosite în general pentru încărcături și distanțe mai mici, în timp ce modelele alimentate cu hidrogen vor transporta în special greutăți mari pe distanțe lungi.

Daimler Truck AG și Volvo Group au lansat oficial cellcentric

”Camioanele electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen vor fi cheia pentru obținerea unui transport fără emisii în viitor. În combinație cu camioanele electrice cu baterii, ele vor oferi clienților cele mai bune opțiuni de transport, în funcție de aplicație. Împreună cu partenerul Volvo Group, sunt 100% angajați în compania joint-venture cellcentric, pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei și pregătirea producției de serie”, a declarat Martin Daum, CEO al Daimler Truck AG.

”Suntem convinși că celulele de combustie ne vor ajuta să atingem obiectivele de mediu. Dar simpla electrificare a vehiculelor nu este suficientă. Este nevoie de o mai bună cooperare între companiile private și factorii de decizie publici, pentru a dezvolta tehnologia și infrastructura necesare”, a spus și Martin Lundstedt, CEO al Volvo Group.

VEZI ȘI: Ultimul prototip eActros a intrat în teste. Producția de serie va începe în curând

Cei doi producători de camioane cer instalarea a 300 de stații performante de alimentare cu hidrogen în Europa, adecvate pentru vehiculele grele, până în 2025. Alte 1.00o de stații similare ar trebui deschise pe continent până în 2030.

În prezent, cellcentric dezvoltă planurile pentru începerea producției de serie. Mai multe detalii și alegerea locației pentru noua fabrică vor fi dezvăluite în 2022. În paralel, cellcentric începe să construiască primele prototipuri. Producția de pre-serie se va desfășura într-o locație nouă din Esslingen, lângă Stuttgart.

Daimler Truck AG și Volvo Group își propun să înceapă testele cu clienți în aproximativ 3 ani. Producția de serie a celulelor de combustie va începe după 2025.

Cei doi producători majori de camioane au format cellcentric la 1 martie 2021, după ce Volvo Group a achiziționat 50% din companie existentă Daimler Truck Fuel Cell GmbH pentru aproximativ 600 de milioane de euro.

Peste 300 de experți lucrează pentru cellcentric în echipe inter-disciplinare în Nabern, Stuttgart (Germania) și Burnaby (Canada). Peste 700 de patente individuale au fost emise până acum.

Din aceeași categorie...

Back to top button