Camioane

Daimler Truck confirmă noul Actros L cu ProCabin

Daimler Truck a început campania de promovare a lansării modelului Actros L cu noua cabină ProCabin, care va avea loc în curând.

”Pregătiți-vă pentru o nouă formă a eficienței. Noul Actros L cu ProCabin – rămâneți pe fază!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Daimler Truck & Bus România.

Noua cabină ProCabin, prezentată în premieră pe modelul electric eActros 600, are o consolă față alungită cu 8 cm, folosită pentru a da părții frontale un coeficient aerodinamic redus cu 9% față de generația actuală. La îmbunătățirea aerodinamicii contribuie capacele montanților A ai cabinei, deflectoarele redesenate sau panourile aerodinamice de sub cabină.

Totul despre noua cabină Mercedes ProCabin. Când va apărea pe modelele diesel

Bara față optimizată are un nou concept de iluminare, cu faruri Matrix LED și o fâșie LED pe toată lățimea care înconjoară farurile. Vor exista aceleași 3 versiuni de înălțime a plafonului (StreamSpace, BigSpace și GigaSpace). La interior, schimbările aduse de ProCabin sunt minime: noi materiale pentru tapițerie și o nouă generație a sistemului multimedia.

Mercedes-Benz eActros 600, primul camion electric pentru distanțe lungi

VEZI ȘI: Cum sunt testate camioanele Mercedes-Benz

Noua cabină va ajuta modelele Mercedes să obțină un coeficient mai bun în procedura VECTO de stabilirea a emisiilor de CO2 pentru camioanele noi. Ea va ajuta producătorul în obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 ale camioanelor sale cu 15% până în 2025 și cu 45% până în 2030.

Actuala prelungire a cabinei cu 8 cm vizează doar exteriorul, spațiul interior rămânând la aceleași dimensiuni ca la cabinele actuale. Există însă indicii că producătorul va prezenta, odată cu versiunea diesel a noii generații Actros MP6, și o versiune ProCabin cu dormitor mai mare. De asemenea, sunt foarte probabile și noutăți la nivelul sistemului de propulsie.

Din aceeași categorie...

Back to top button