Sustenabilitate

Daimler Truck construiește un parc demo de încărcare a camioanelor electrice

Daimler Truck a început în Wörth construcția unui parc demonstrativ ce va utiliza diverse soluții de încărcare a bateriilor camioanelor electrice.

Daimler Truck continuă dezvoltarea unui ecosistem integrat, inclusiv servicii complete de consultanță și infrastructura de încărcare potrivită, pentru a facilita clienților intrarea în lumea electromobilității.

Daimler Truck construiește un parc demo de încărcare a camioanelor electrice

Împreună cu Netze BW Sparte Dienstleistungen, Daimler Truck va construi un parc demonstrativ de încărcare a bateriilor camioanelor electrice. Parcul va fi construit la sediul din Wörth, în apropiere de Centrul de Informații (BIC).

VEZI ȘI: Producția camionului electric Mercedes eActros rezervată României începe în această vară

Astfel, clienții vor putea experimenta stațiile și conceptele de încărcare de la diferiți producători înainte de a lua o decizie de achiziție. De asemenea, ei pot colabora cu experții Daimler pentru a dezvolta o soluție de încărcare adecvată pentru aplicația lor.

Parcul demonstrativ va fi echipat inițial cu 5 stații de încărcare. În plus, este planificată instalarea unui sistem fotovoltaic pe plafonul clădirii, dar și a unui sistem staționar de stocare bazat pe baterii, pentru a optimiza furnizarea de energie la stații. Parcul va fi lansat în vara acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button