Transport 4.0

Daimler Truck deschide un centru de dezvoltare pentru camioane autonome, în Stuttgart

Torc Robotics, filială independentă a Daimler Truck specializată în camioane autonome, va deschide un centru de dezvoltare în Germania, la Stuttgart.

Torc este un specialist în software pentru condus autonom de nivelul 4 în sectorul de vehicule heavy-duty. Torc Europe GmbH va susține dezvoltarea unui sistem de șofer virtual, care va fi integrat pe camioane autonome, în primă fază în SUA.

Daimler Truck deschide un centru de dezvoltare pentru camioane autonome, în Stuttgart

Birourile Torc Europe GmbH sunt localizate în districtul Untertuerkheim, în apropiere de o facilitate R&D a Daimler Truck și în apropiere de sediul Daimler Truck. Torc Europe angajează în prezent ingineri software, specialiști în date și arhitecți de sisteme.

VEZI ȘI: MAN vrea un camion care să poată merge autonom pe autostradă până în 2025

”Torc lucrează în strânsă cooperare cu Daimler Truck pentru a optimiza întreaga gamă de produse, inclusiv șoferul virtual, senzorii și sistemele de calcul, precum și sistemele redundante de pe șasiu. Ne dorim să fim prima companie care să lanseze o platformă de condus autonom scalabilă și profitabilă, iar centrul din Stuttgart ne va ajuta în acest sens”, a declarat Michael Fleming, fondator și CEO al Torc.

Torc și Daimler Truck își propun să producă un camion autonom până în 2030. Cele două companii lucrează în prezent la dezvoltarea și testarea unor camioane autonome pe șoselele din statele americane New Mexico și Texas.

Din aceeași categorie...

Back to top button