GreenZone

Daimler Truck grupează serviciile de e-infrastructură și încărcare sub noua marcă TruckCharge

Daimler Truck va grupa serviciile actuale și viitoare de e-infrastructură și încărcare din Europa sub noua marcă TruckCharge.

Astfel, Daimler Truck intenționează să ofere clienților un pachet complet, eficient din punct de vedere al costurilor, de la generarea de energie la operațiunile vehiculului, permițându-le să exploateze întregul potențial al electrificării.

TruckCharge este destinat nu doar operatorilor de flote de camioane, ci și companiilor industriale cu propriile camioane sau cu flote externalizate. TruckCharge, care va fi lansat la IAA 2024, este disponibil indiferent de marca de camion.

”Vrem să facem electromobilitatea simplă și profitabilă pentru clienții noștri, dincolo de achiziția de camioane electrice. Cu TruckCharge, construim o gamă de soluții sub un singur brand și plănuim extinderea continuă a portofoliului”, a declarat Karin Rådström, CEO al Mercedes-Benz Trucks.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eActros 600 începe testele cu clienții

Serviciul de consultanță pentru operatorii de flote este parte a unui ecosistem complet menit a îmbunătăți costurile totale legate de camioane electrice de la Daimler Truck. De ceva timp, experții companiei au oferit asistență clienților în electrificarea flotelor și garajelor. Concentrarea se face pe camioanele electrice, dar și pe planificarea, construirea și proiectarea infrastructurii de încărcare la garaj, pe lângă conexiunea la rețea. În plus, consultanții Daimler Truck pot identifica oportunități de subvenții pentru infrastructură și vehicule.

Daimler Truck le oferă clienților și posibilitatea de a achiziționa stații de încărcare rapidă de la dealerii săi. Pachetul ”Depot Charging” include consultanță, vânzarea dispozitivelor și serviciile tehnice, precum și soluții de finanțare de la Daimler Truck Financial Services pentru infrastructura de încărcare. În plus, partenerii calificați ai Daimler Truck pot face instalarea, la cerere. Primul proiect pilot a fost lansat în Germania la sfârșitul lunii mai, iar treptat va fi extins în toată Europa. Alpitronic este partenerul strategic pentru stațiile de încărcare.

Serviciile digitale includ operațiunile flotei de vehicule, inclusiv managementul inteligent al încărcărilor. Funcțiile potrivite de plată pentru încărcare în afara garajului (încărcare la stații publice) întregesc serviciile oferite.

Consultanță pentru electrificarea logisticii companiilor industriale

Tot mai multe companii din sectorul industrial intenționează să pună în aplicare lanțuri de aprovizionare neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Până acum, experții Daimler Truck au dezvoltat o gamă specială de servicii de consultanță.

Aceasta implică evaluarea, alături de clienți, a rutelor ce pot fi electrificate din zona de logistică de intrare și de ieșire, dar și consultanță cu operatorii de flote privind planurile de optimizare a rutelor, cu punctele de încărcare corespunzătoare.

Pe această bază, consultanții crează o soluție personalizată de încărcare, atât pentru companiile industriale, cât și pentru cele de transport. Primul client pentru noul serviciu a fost Mercedes-Benz Group AG, în cooperare cu partenerul logistic Große-Vehne.

Din aceeași categorie...

Back to top button