Camioane

Daimler Truck introduce noul Western Star 57X

Daimler Truck North America a prezentat noul model pentru transporturi pe distanțe lungi Western Star 57X.

Noul Western Star 57X este un model pentru distanțe mari destinat flotelor mici sau șoferilor-patroni, pe când modelele mai mici 47X și 49X sunt proiectate în special pentru aplicații din construcții.

Daimler Truck introduce noul Western Star 57X

57X are și el diferite variante, începând de la cabine scurte cu înălțime internă de doar 152 cm până la cabine extralungi cu salon și pat. Producătorul spune că a îmbunătățit izolarea cabinei, ventilarea și controlul temperaturii, iar parbrizul este mai mare.

Începerea producției de serie este programată pentru primul trimestru al anului viitor. Camionul este cu aproximativ 6% mai eficient decât predecesorul său, 500XE. Clienții pot alege între trei motoare diesel: Detroit DD13 Gen 5, DD15 Gen 5 și DD16. Pentru cutii de viteze se poate opta între Detroit DT12 Direct și High-Speed AMT.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Actros L 1851: Încă un litru de motorină economisit

Western Star 57X împrumută și numeroase tehnologii introduse de camioanele Mercedes-Benz. De exemplu, sistemul anticipativ Intelligent Powertrain Management este o versiune americană a PPC-ului european.

Camionul mai dispune de sisteme de asistență și siguranță precum Active Brake Assist 5 și Active Side Guard Assist, dar și sistemul multimedia introdus în 2018 pe Mercedes-Benz Actros.Daimler Truck introduce noul Western Star 57X

Din aceeași categorie...

Back to top button