Știri

Daimler Truck mai donează un milion de euro pentru oamenii din Ucraina

Semn de solidaritate continuată: Daimler Truck AG își continuă sprijinul pentru oamenii din Ucraina și donează încă un milion de euro organizațiilor de ajutor active la nivel local: 700.000 de euro vor fi donați Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și 300.000 de euro pentru Crucea Roșie Germană.

”De doi ani, oamenii din Ucraina suferă consecințele oribile ale războiului. Nevoia de ajutor umanitar rămâne imensă. De aceea dorim să contribuim la îmbunătățirea situației de la fața locului și să ușurăm oarecum povara cu donația noastră. Este un semn de solidaritate și speranță pentru încetarea suferinței”, a declarat Martin Daum, Președintele Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG.

Donația va fi folosită de parteneri pentru diferite acțiuni de ajutorare. Sprijinul UNICEF se concentrează pe educație, asistență medicală și psihosocială, precum și pe furnizarea de energie electrică și apă copiilor și familiilor din Ucraina. Crucea Roșie Germană lucrează împreună cu Crucea Roșie Ucraineană în domeniile ajutorului de urgență, controlului dezastrelor, precum și în domeniul sănătății și al serviciilor sociale.

VEZI ȘI: Mercedes a vândut acțiunile deținute la Kamaz

De la începutul războiului rus de agresiune asupra Ucrainei, în februarie 2022, compania și angajații săi au oferit bani și donații în natură, precum și vehicule pentru convoaiele de ajutor, cu o valoare totală de peste 4,3 milioane de euro. S-au făcut donații către UNICEF, Crucea Roșie Germană și Programul Alimentar Mondial (WFP) al Națiunilor Unite.

În plus, angajații Daimler Truck au sprijinit transportul a aproximativ 3.900 de tone de provizii de ajutor umanitar către Ucraina cu peste 200 de convoaie de camioane în ultimii doi ani. Daimler Truck va continua să ofere camioane și capacități de transport pentru transporturile de ajutoare în viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button