Tehnologie

Daimler Truck, parteneriat strategic cu Manz în domeniul bateriilor

Daimler Truck va colabora cu Manz AG pentru a înființa o linie pilot de producție de celule de baterii litiu-ion și de asamblarea a bateriilor la fabrica sa din Mannheim.

În plus, Daimler Truck AG va deveni acționar al companiei germane de inginerie high-tech Manz, prin intermediul unei creșteri de capital de aproximativ 10%, supusă aprobărilor de la autoritățile antitrust.

Daimler Truck, parteneriat strategic cu Manz în domeniul bateriilor

În cadrul acordului acestui parteneriat, cele două companii își vor împărtăși expertiza și vor dezvolta proiecte suplimentare pentru viitorul lor comun. Obiectivul este de a dezvolta o tehnologie inovatoare a bateriilor și a proceselor de producție asociate pentru camioane și autobuze.

Manz AG este un producător de mașini high-tech activ la nivel global, concentrat pe industria automotive și electromobilitate. Compania cu sediul la Reutlingen are peste 10 ani de experiență în ingineria fabricilor ce produc baterii și celule de baterii.

”Vrem să devenim un lider de inovație în industria vehiculelor comerciale. Pentru aceasta, este fundamental să avem celule de baterii care îndeplinesc cerințele foarte specifice ale camioanelor și autobuzelor. Linia noastră pilot de producție de baterii, construită împreună cu Manz, este un pas cheie în această direcție”, a declarat Dr. Andreas Gorbach, membru în Consiliul de Admninistrație al Daimler Truck Holding AG responsabil pentru Tehnologia Camioanelor.

VEZI ȘI: Primul Mercedes-Benz eActros de serie merge la DB Schenker

Fabrica Mercedes-Benz din Mannheim este centrul de competență al Daimler Truck pentru tehnologia bateriilor și sistemele de voltaj înalt. Ea furnizează deja fabricii Mercedes-Benz din Wörth pachetele de baterii pentru producția de serie a camionului electric eActros.

În așa numitul ”InnoLab Battery” din Mannheim, zonele de dezvoltare și producție colaborează strâns pentru a genera soluții inovatoare de piață pentru camioane și autobuze. În viitor, acolo vor fi dezvoltate propriile celule de baterii litiu-ion ale companiei, produse pe o linie pilot și asamblate în sisteme complete de baterii. Peste 60 de mașini și sisteme noi vor fi instalate în lunile următoare în cei aproximativ 10.000 mp ai InnoLab.

Până la finalul anului 2024, rezultatele cercetărilor vor fi încorporate în platforma de producție de baterii a Daimler Truck. Descoperirile laboratorului vor sta și la baza viitoarelor decizii în ce privește nivelul de producție pentru propriile sisteme de baterii.

Din aceeași categorie...

Back to top button